NEKATEGORIZOVANO

STOP alkoholu za maloletnike-Policijski sindikalni pokret pokrenuo inicijativu da zaštiti omladinu

STOP alkoholu za maloletnike

Policijski sindikalni pokret pokrenuo inicijativu da zaštiti omladinu

Negotin – Dana 29.11.2018.godine Policijski sindikalni pokret je, između ostalog i kao društveno odgovorna organizacija, Negotinskoj lokalnoj samoupravi uputio inicijalni predlog za donošenje odluke o “zabrani prodaje i distribucije alkoholnih pića u vremenskom intervalu od ponoći do jutarnjih sati”.

Ideja je zapravo zasnovana na našoj akciji ZAŠTITIMO DECU koju pokrećemo ovih dana, a koja je nastala na bazi strukovnog sagledavanja problematike sa kojom se aktivisti sindikata, kao zaposleni u MUP-u svakodnevno susreću.

Tu se pre svega misli na određene posledice koje nastaju u ambijentu gde se konstantno promoviše takozvani ”noćni život” sa svim pratećim elementima koji neminovno decu vode ka devijantnim ponašanjima, a gde društvo u celini ne poseduje adekvatne aparate koji bi se suprotstavili takvim negativnim tendencijama.

Sindikat svakako planira u predstojećem periodu da usmeri poseban akcenat na celu stvar koja će naknadno biti i detaljnije obrazložena javnosti radi eventualnog uključenja i drugih organizacija.

Namera je svakako i da se što veći broj građana animira sa ciljem i da se sve nadležne institucije uključe, a za početak – s naše strane, evo ideje…

Kompletan pregled na sajtu PSP


Za Jutarnji GLASnik Igor Đurđević, predsednik sindikata Policijskog sindikalnog pokreta kaže da je situacija odavno izmakla kontroli i da je krajnje vreme da se preduzme nešto kako bi zaštitili omladinu, navodeći skorašnji tragičan slučaj kada je ubijen Stefan Birucić (17) iz Negotina.

Naime bezazleni izlazak u grad grupe mladića i tuča u kojoj je, kako je navedeno u medijima, S. T. (19) udario nogom u glavu Stefana Birucića koji je pao na zemlju. Nesrećni 17-godišnjak je izdahnuo u nedelju ujutru, usled krvarenja u mozgu.

 S. T. je na saslušanju priznao da je udario nesrećnog mladića u glavu, ali kaže da nije imao nameru da ga ubije. Izbila je rasprava nastradalog mladića sa drugim momkom, posle čega se S. T. zaleteo i udario Birucića – preneli su mediji, prema dosadašnjim informacijama, S. T. i ubijeni Birucić prethodno nisu imali lični sukob.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                               Foto: Pixabay, PSP

Ostavite komentar