REGION SRBIJA VAŠ GLAS

Nihad Aličković reagovao na nagradu četnika za privođenje na Preki sud: Za ovo nema objašnjenja

Nihad Aličković reagovao na nagradu četnika za privođenje na Preki sud : Za ovo nema objašnjenja

Dao je izjavu za N1, za BIH koju prenosimo u celosti:

„Beogradski list Kurir objavio je vijest šokantnog naslova da je „glava atentatora na Vučića ucijenjena na 60.000 eura“, objavljujući fotografiju aktiviste Nihada Aličkovića.

Nahid Aličković

Kurir prenosi da je Otadžbinska uprava Srpskog četničkog pokreta raspisala potjernicu za Nihadom Aličkovićem, kako navode, zbog pokušaja ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, ali i zbog nasilničkog ponašanja ispred Tribunala.

Ovaj medij prenosi kako je četnički pokret na hitnom zasjedanju na Ravnoj gori raspisao 21. marta 2019. potjernicu za Aličkovićem, a onaj ko ga privede Prijekom četničkom sudu, kako navode, dobiće nagradu od 60.000 eura na račun i to u roku od 48 sati. Aličković za N1 kaže kako je ovo skandalozno i da će već sutra od ovdašnjih organa zatražiti zaštitu.

Vojvoda Gojko Rabrenović, predsednik Srpskog četničkog pokreta

„Koliko sam shvatio, oni u pismu traže da se ja privedem, a Kurir je objavio naslov kakav je objavio da traže moju glavu“, rekao nam je Aličković.

„Primio sam milion nekih prijetnji, ali na ovakav način iskoristiti javni medij, javni prostor za takvo nešto, jednostavno nema objašnjenja za ovo. Ovo je bukvalno nagradna igra. Naći će se budala koja neće ovo shvatiti samo kao pokušaj zastrašivanja, nego će stvarno vidjeti tih 60.000 eura u džepu“, dodao je te poručio kako očekuje da na ovo reaguje i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kao i Predsjedništvo BiH.

Naslovna strana Kurira

„Hoću i da se Predsjedništvo očituje po ovom pitanju. Kako neko može iz susjedne države ucjenjivati glavu bilo kojem našem građaninu. Ovo nije skandalozno, ovo je diplomatski skandal međudržavnog nivoa“, poručio je Aličković za N1.“

Izvor: N1,BIH  Foto:Ilustracije

Ostavite komentar