REGION VAŠ GLAS VIDEO GLASNIK

OGLASIO SE I DODIK : Šokiran sam scenama, saosećam se sa bolom porodice DAVORA DRAGIČEVIĆA!

OGLASIO SE I DODIK : Šokiran sam scenama, saosećam se sa bolom porodice DAVORA DRAGIČEVIĆA!

Razočaran sam brzinom kojom tužilaštvo vodi slučaj njegovog sina!
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da, duboko saosećajući sa bolom porodice Dragičević i razočaran brzinom kojom tužilaštvo vodi slučaj stradanja njihovog sina, mora da poruči da je Republika Srpska pravna država u kojoj se zakoni moraju sprovoditi.

Dodik je istakao da je to što je pod udar zakona došao otac koji je izgubio sina jedna nesrećna okolnost, ali u bilo kojoj zemlji sveta zakon ga ne bi prepoznavao kao oca koji je izgubio sina, već kao građanina koji se ogrešio o zakon.

„Nisam se oglašavao tokom jučerašnjeg dana jer sam odmah po hapšenju Davora Dragičevića informisan da je sve urađeno po slovu zakona. Isto tako sam informisan da su i događaji koji su usledili, a koje smo pratili putem medija, deo policijsko-tužilačke akcije, o kojoj kao političar ne mogu i neću da govorim“, rekao je Dodik.
On je naveo da ono o čemu i kao funkcioner i kao čovek može da govori jeste da slike koje su se videle juče u Banjaluci nisu prijale ničijem oku, niti su nešto što iko želi da vidi.

„Moram da priznam da sam šokiran scenama u kojima se juče na Trgu Krajine vide majke sa malom decom i javno pitam sve u Republici Srpskoj ko bi svoje dete doveo na mesto koje je sasvim očigledno mesto opsežne policijske akcije“, istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je na Trgu video i „skandal političare koji, nažalost, tragediju porodice Dragičević i dalje monstruozno zloupotrebljavaju i javno dovode u pitanje sprovođenje zakona za koje su neki od njih svojevremeno i glasali“.
„Razumem da neki od tih političara žive od skandala, kreiraju predstave u kojima mogu da igraju kakvu-takvu ulogu, ali ne razumem da su za potrebe političke promocije spremni da se igraju sa instititucijama države. Pitam sve u Republici Srpskoj, ali i u regionu i svetu, koja bi policija dozvolila da bilo ko nekažnjeno napada ili tuče njene pripadnike tokom vršenja svojih ustavnih i zakonskih obaveza“, upitao je Dodik.

Komentarišući reakcije koje dolaze u vezi sa dešavanjima u Banjaluci, predsedavajući Predsedništva BiH rekao je da je bilo zanimljivo videti kako su u „FBiH videli jučerašnju policijsko-tužilačku akciju“.
„I Željko Komšić nas podseća da je policija Republike Srpske učestvovala u navodnom genocidu i da je vreme da se reforma policije vrati na sto. Sve to govori da su se najglasniji akteri ovog događaja udaljili od same suštine, i da nikoga od njih nije briga kako je stradao mladi Banjalučanin“, konstatovao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše jučerašnje saopštenje Delegacije EU na čelu sa Lars-Gunar Vigemarkom u kome izražavaju zabrinutost povodom situacije u Banjaluci i traže od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „hitno objašnjenje trenutnih hapšenja različitih osoba povezanih sa pokretom `Pravda za Davida`“, Dodik je istakao da je to nediplomatski i nedopustivo u bilo kojoj suverenoj državi.

„Mešanje diplomata u tužilačko-policijske operacije nije u opisu ni domaćih političkih predstavnika, a posebno ne stranih. Porukom da vlasti Republike Srpske moraju da pokažu uzdržanost, Vigemark u stvari poručuje da vlast Republike Srpske ne bi trebalo da primenjuje zakone koji su usklađeni sa najboljom evropskom praksom“, naglasio je Dodik.

On je rekao da je reakcija Delegacije EU u BiH povodom događaja u Banjaluci kojim slučajem došla iz usta nekoga od predstavnika vlasti „bila bi osuđena od tih istih Ervropljana i kvalifikovana kao mešanje u rad tužilaštva“.

Dodik je pozvao sve građane Banjaluke i Republike Srpske na mir i uzdržanost, na poštovanje zakona i procedura, jer ove nemile slike, kako je istakao, prijaju očima samo onih kojima nije stalo ni do istine o stradanju Davida Dragičevića, ni do Banjaluke, ni Republike Srpske.

Izvor: N1 Foto:Screenshot

Ostavite komentar