GRADOVI VAŠ GLAS VIDEO GLASNIK

SENZACIONALNO: NLO na Paliluli -„Vanzemaljci fantomi“ u Beogradu VIDEO

NLO na Paliluli-

„Vanzemaljci fantomi“ sada noću ne ruše već grade u Beogradu???

Udar na “mali porodični biznis”i to na tri žene
Da li to veliki biznismeni otimaju posao malim preduzetnicima i ovog leta, krišom noću?

Usred „sitnih jutarnjih sati“, u petak 15 avgusta radnici su doneli neku ogromnu kutiju, „tajanstveni objekat“, jer kako drugačije nazvati kada neko donosi ogromnu crnu kutiju u sitne jutarnje sate, a ne znaju ko to i zašto šalje. Iznenađeni i uplašeni građani koji su tome prisustvovali komentarisali su da je to opasno i da je možda unutra neka eksplozivna naprava, dok su oni hrabriji se šalili i rekli da nije ni čudo da nas nije zaobišao i NLO.
Radnici su istovarili objekat i rekli da im je samo rečeno da spuste objekat odmah pored drugog kioska koji je tu skoro 20 godina.

VIDEO:

S obzirom da se ogromna crna kutija bez ikakvih dokumenata, bar za sada, nalazi ispred ispred objekta na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve, čija je vlasnica Darinka Mladenović , koju svi od milošte zovu CICA, koja je udovica i zajedno sa dve ćerke živi od ovog malog porodičnog posla.

Kako nezvanično saznajemo Darinka Mladenović je čula takođe nezvanično da je kiosk Kordobe postavljen tu jer je ona izgubila na konkursu, iako nije dobila ništa pismeno, a njena tužba je na Sudu, a koliko znamo Sud avgusta ne radi i ne donosi presude.
„Od toga živim ja i moje ćerke koje su nezaposlene, a fakultetski obrazovane.  Prvo jutro kad ostanem bez toga ne znam kud ću dalje“, kaže Darinka Mladenović, vlasnica kioska na Paliluli.
Uplašena, kao i sve žene Cica čeka šta će se dalje dogoditi, u poseti je bolesnoj nepokretnoj majci i sa zebnjom se boji i da pita šta se dešava i da li će joj neko na „silu“ oteti to „parče hleba“. „Posao koje rade tri poštene žene, a jedina im je nada da će se predsenikove reči da se žene moraju u Srbiji braniti od nasilnika.

Da podsetimo:
Vlasnici kioska na Paliluli u borbi protiv „velikih“

Vlasnici kioska koji su na konkursu izgubili pravo na korišćenje lokacija okupili su 25.06.2018. ispred objekta na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve, čija je vlasnica Darinka Mladenović takođe izgubila pravo na rad, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo objavljenim rezultatima sa konkursa. Potpisali su punomoćje advokatu i grupno podneli žalbu na rezultate konkursa, kako kažu,za koji im nije data ni minimalna šansa da zadrže objekte u kojima i po dvadeset godina rade.

Opština Palilula je 31.05.2018. objavila konkurs za određivanje korisnika lokacije privremenih objekata (kioska) na području opštine Palilula. Uslovi konkursa su postavljeni monopolski, a neki od njih su:zapošljavanje najviše radnika, minimum 80,zapošljavanje osoba sa invaliditetom,što veći poslovni prihod u 2016. …

Trenutni korisnici lokacija nisu imali pravo prvenstva, što je godinama unazad bila praksa.
Odlukom koje je opština Palilula donela 13.06.2018. su izgubljene lokacije malih privatnika na teritoriji cele opštine. Lokacije su dobili isključivo Moj kiosk, Kordoba i ostali veliki biznismeni.

Vlasnici dva objekta su uspeli da ponište odluku zbog uočenih nepravilnosti u kriterijumima 09. 05. 2018. jer se na konkursu tražilo, verovali ili ne da vlasnici zaposle minimum 80 radnika, I pored toga ubrzo je objavljen novi konkurs sa “kozmetičkom” izmenom, da ne treba osamdesetoro, već “što više radnika”.

Nezadovoljni odlukom vlasnici objekata, tražili su pomoć za rešenje problema zbog koga su ostali bez posla od nadležnih i posle više protesta i sastanaka sa čelnicima opštine Palilule nekako je došlo do rešenja. Neki su prihvatili da odu, a neki oni koji zaista i žive samo od tog porodičnog biznisa su ostavljeni da i rade dalje na svojim lokacijama.

Ćeraćemo se još, poručuju Palilulci čelnicima opštine

Zahvalni i Vladi RS, i predsedniku opštine Palilule, Aleksandru Jovičiću, a posebno zamenik gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću koji je brzo odgovorio na njihove zahteve bili su spokojni, jer su ostvarili svoje onovno ljudsko pravo, pravo na rad i podsticaj malih preduzetnika.

Poziv zamenika gradonačelnika Beograda Vesića da razmotre i postupaju po dopisu građana, kao i da odgovore

Nije izostala ni podrška komšija kioska vlasnice Darinke Mladenović koju svi od milja zovu Cica i na koju su svi navikli. I da kupuju, ali i da razmene po koju toplu ljudsku reč.
I najveću podršku i pažnju su dobili naravno sa dva tri medija koja su smela da iznesu istinu.
Cica i njene ćerke, kao i građani koji ih podržavaju uzdaju se u pravdu Vlade Republike Srbije.

Izvor:JutarnjiGLASnik                                           Foto:JutarnjiGLASnik

Ostavite komentar