VAŠ GLAS

Život u cipelama s policijskom petom

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo Pravilnik o načinu ponašanja i ličnom izgledu zaposlenih kojim se, između ostalog, određuje kako da se oblače.
Foto: Facebook/ Policijski sindikalni pokret (PSP)

Kako piše „Blic“, policajcima i službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova sugeriše se kako moraju da se oblače, komuniciraju, kolike brkove i nokte mogu da imaju.

Nova pravila ponašanja odobrila je Vlada Srbije, a službenici će morati da se ponašaju u skladu sa njima, što će im promeniti brojne navike u oblačenju, komunikaciji, estetici…

To se, napominje, posebno odnosi na žene, koje neće moći da koriste fluorescentne i upadljive lakove za nokte, nakit, ali i napadnu šminku.

Pravila za službenice u uniformi su još stroža, pa im se propisuje čak i izgled frizure, koji isključuje šiske, a duga kosa, ako je imaju, mora da bude uvezana, i to gumicom i šnalama neupadljivih boja, napominje „Blic“.

Kada je reč o muškarcima koji, na primer, nose brkove, oni ne smeju da pređu ivicu gornje usne, a ako im je taj estetski detalj pobeleo, pa ga farbaju, to mora da bude samo u prirodnoj boji kose, dodaje list.

Na sve to, kao komentar, najbolje može da posluži fotografija i objava Policijskog sindikalnog pokreta:

NEGOTIN 22.01.2018. (lokalne Vesti) ~ Blaga susnežica bez provejavanja – temperatura iznad nultog podeoka – kolovoz, ulice i trotoari pod vodom – policijska cipela i nakon dugog niza godina i dalje gordo prkosi!

(…u nastavku – Vesti iz regiona i sveta) SLOVENIJA ~ Policijski sindikat preti štrajkom zahtevajući uvećanje plate sa dosadašnjih 1.400 na preko 1.600 evra…- inače kod njih kišovito –http://www.rts.rs/…/strajk-policije-u-sloveniji-traze-povec…

Priredio: Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar