POLITIKA VAŠ STAV

Brnabić: Narod krivac ako odbaci sporazum sa Prištinom. Nismo bezubi naprednjaci, kultura nam je u fokusu

U razgovoru za Novosti, predsednica vlade Republike Srbije, Ana Brnabić se dotakla više tema vezanih za njen rad u proteklih godinu dana.

Screenshot

Brnabićka je istakla da je zadovoljna onim što je urađeno po pitanju standarda građana, što je zadržana finansijska disciplina…

O pitanju Kosova i Metohije, Ana Brnabić ocenjuje da je predsednik Aleksandar Vučić na sebe preuzeo veliki teret – da proba da reši „kosovski čvor“ za sve buduće generacije.

Upitana šta ako narod odbaci pravno obavezujući sporazum s Prištinom, Brnabić kaže da to može da se desi, ali smatra i da onda:

 

„Narod treba da preuzme odgovornost za budućnost svoje dece.“

 

 

Treba li i vredi li podsećati da ni narod, ni Skupština Srbije ništa i nikad nisu pitani ni o pregovorima ni o potpisivanju Briselskog sporazuma.

Zbog te činjenice, ne može se izmeriti stepen pokvarenosti onoga ko na narod koji se ni za šta nije pitao, svaljuje krivicu, ako na eventualnom referendumu odbaci predlog koji mu bude serviran.

Jedna manje bitna, ali ne manje ogavna i cinična izjava Ane Brnabić, koja je dala Novostima se odnosi na kulturu:

„Pokazali smo takozvanoj eliti, koja nas proglašava za ‘bezube naprednjake’ da smo kulturu vratili u fokus, što je izuzetno značajno i zbog ekonomije“

Screenshot

Neosporno je da su kulturu vratili u fokus postavljanjem turbo folk kompozitora na čelo „Centra beogradskih festivala“, vodanjem izlečenog(?) narkomana i kockara Ace Lukasa po predizbornim mitinzima, druženjem predsednika SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih funkcionera sa pravosnažno osuđivanom Svetlanom Ražnatović, što po mitinzima, što po tv programima… i tako bi mogli do sutra.

Jedino što je tačno rekla u svojoj izjavi je da nam je elita „takozvana“, jer da je elita u Srbiji ono što bi trebala da bude, niti bi ona mogla da sanja da postane premijerka, niti bi bivši radikal, prelepljivač naziva ulica i nosač Šešeljevih pivskih gajbica mogao da postane predsednik države i glavni hipnotizer što bezubih, što zubatih, ojađenih, očajnih i poniženih nesrećnika.

M. A. M.

Ostavite komentar