Čovek koji je tvrdio da smo pobedili s 5:0 sad se slaže da je Vučićeva kosovska politika poražena
VAŠ STAV

Čovek koji je tvrdio da smo pobedili s 5:0 sad se slaže da je Vučićeva kosovska politika poražena

Glavni urednik nedeljnika Vreme Dragoljub Žarković kaže da je predsednik Alekasandar Vučić našao alibi u plačljivom narodu za, kako je sam rekao, poraz svoje politike u vezi s Kosovom. Mi ne znamo šta je ta politika ali je Vučić našao krivce i članovima GO SNS je laknulo – nisu oni krivi, dodaje. „Načekaćemo se mi i tog referenduma i tog dogovora“, rekao je Žarković za N1.

Čovek koji je tvrdio da smo pobedili s 5:0 sad se slaže da je Vučićeva kosovska politika poražena
Foto: Youtube

„Vučić je ušao u fazu patetike“

Poslednjih nekoliko meseci predstavnici vlasti slali su redovno javnosti poruke koje se odnose na rešavanje „kosovskog čvora“. Govorilo se o važnosti dogovora sa Albancima, o razgraničenju, o kom i nismo baš mnogo saznali šta podrazumeva, govorilo se o organizovanju referenduma na kojem bi se o ovoj temi izjasnili građani.

Najavljeni susret u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija se, ipak, nije desio, a ove nedelje predsednik Vučić je na Glavnom odboru SNS rekao da je njegova „politika da Srbija sačuva dosta toga na KiM – doživela poraz“, da ta politika nije pobedila, zato što „Srbi više vole da plaču nad nečim što je davno izgubljeno“.

Komentarišući to, Žarković ističe da je Vučić naglasio da „njegova politika“ nije pobedila.

– Mi bismo morali da znamo šta je njegova politika, ona se iz nedelje u nedelju menjala. Pošto je Vučić Srbija, Srbija je doživela poraz… Sada je zanimljivo traženje alibija i krivaca za tu vrstu neuspeha. Gospodin predsednik je ušao u fazu patetike, što je loše za političara. Plačljivim glasom, ti neki porazi, katastrofe… kaže Žarković.

„Prvi put čujem da smo plačljiv narod“

Ilustracija Jutarnji GLASnik, Foto: Agencije

– Mi ne znamo šta je ta politika, ali je Vučić našao krivce – plačljiv narod i da volimo da gubimo – kaže on konstatujući da prvi put čuje to da smo plačljiv narod. „Ne može narod da bude kriv“. Gost N1 kaže da je tim plačljivim narodom, Vučić dao i sebi alibi.

Žarković podseća i da je Vučić, dalje, imanovao pojedine krivce – da su to Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, političarka s Kosova Rada Trajković i „neki nacionalisti“.

Sve što je prethodno izjavljivao Vučić, prema mišljenju Žarkovića, je zapravo bacanje jednog spina – kako je sve na njegovim plećima, kako je njemu teško, kako ni među članovima GO nema podršku…

– Čovek ima potrebu da se predstavi kao žrtva jedne velike zavere u kojoj su Sava Janjić i Sonja Biserko važni faktori. Jedino je članovima GO SNS laknulo, oni su rekli – evo, nismo mi krivi. Pa i čovek koji je tvrdio da smo pobedili s 5:0 sad se slaže s porazom – navodi Žarković govoreći o direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću.

– Promiče život, uglavili smo se u to Kosovo… Evo šetam jutros, ne vidim da taj narod plače zbog Kosova – zaključio je Dragoljub Žarković.

Izvor: Vesti online

Ostavite komentar