VAŠ STAV

Dejan Tadić: POZIV DIJASPORI NA OKUPLJANJE – Pomognimo našoj Srbiji da izgradi bolji sistem

Pozivam dijasporu kojoj i sam pripadam na udruživanje i zajedničko delovanje..
Srbija je s postojećim sistemom probila i postojeće dno i trenutno traži novo.
Srbiji je potrebna pomoć u svakom smislu te reči, a najviše u našem zajedničkom glasu.
Dijaspora putem doznaka i drugih načina finansira Srbiju na godišnjem nivou od preko 3 milijarde evra... Nije teško izračunati koliko je to unazad bar dvadeset godina. Samim tim dijaspora ima puno pravo, da kaže kako želi da ta Srbija izgleda, pogotovo onda kada ona sve više propada.

Dosadašnja praksa je pokazala da dijaspora nije od postojećeg sistema dobila ni valjano pravo glasa na izborima, a izlišno je govoriti o bezbednosti lica i imovine kao i o mogućnosti investiranja i povraćaja sredstava i o izloženosti prilikom investiranja raznoj vrsti reketa od strane političkih i birokratskih moćnika i slično…

Praksa je takođe pokazala, da od silnih para koje dijaspora šalje Srbiji i njenim građanima, ništa nije bolje, već naprotiv. Zemlja se raspordaje strancima po ekstra povoljnim uslovima, radnici se pretvaraju u robove, a država svake godine postaje još zaduženija, samim tim sve više izvrgnuta jačem opterećenju.

S druge strane, političari i njihove stranke, svi do jednog, vlast i opozicija očigledno je, sve bolje i bolje žive, luksuziraju se do mere da je Srbija gotovo postala njihovo privatno vlasništvo.
Dakle, u okviru postojećeg sistema u Srbiji je nemoguće zaustaviti dalje propadanje, a samim tim nemoguće je izvršiti bilo kakve promene na bolje.

Potrebno je zaustavili ili bar smanjiti odliv mladih pružanjem alterantive za ostanak, opstanak  i izgradnju Srbije, istovremeno stvarajući uslove, kako bi se i mi slobodno u otadžbinu mogli vratiti, živeti u njoj i u istu investirati.

Ova stranica je posvećena svim državljanima Srbije koji žele da Srbija bude moderna zemlja, s kojom će se svi ponositi u zemlji i u rasejanju..

Preuzeću odgovornost našeg organizovanja, odnosno okupljanja, ili bolje rečeno, onih koji žele da se organizujemo i okupimo.

Voleo bi da to svi želimo…

Učiniću to na moderan način i pre svega način koji nikoga ništa ne košta, sem vremena i ljubavi prema svojoj otadžbini.

Putem (Online – Mitinga preko jedne od platformi poput Anymeeting-a…) ćemo organizovati okupljanje i razgovor svih Srba u rasejanju, bez da se izlažemo troškovima puta sa jednog kontinenta na drugi.

Prijava za skup će biti objavljena na OVOJ STRANICI… Naravno, moći će se prijaviti samo sunarodnici koji žive van Srbije…

Dakle, dijaspora nije u Srbiji prisutna fizički, ali je i te kako prisutna srcem i finansijski.

Međutim, takođe znam, iz razgovora s našim sunarodnicima u dijaspori, koliko je postojeći sistem u Srbiji do sada činio na razgradnji dijaspore i kakva je struktura dosadašnjih predstavnika dijaspore, što govori da i mi, kao dijaspora, moramo proći kroz promenu dosadašnjeg sistema.

O tome i svim drugim stvarima koje nas interesuju, razgovaraćemo već na našem prvom okupljanju. Najbitnije je videti na koji mi to još način možemo pomoći Srbiji, odnosno njenom boljem uređenju.

Svi znamo kako treba da izgleda izgrađeni sistem, jer većina nas živi u istom i zato pozivam na veliko zajedničko udruživanje s jednim jedinim ciljem: POMOZIMO NAŠOJ SRBIJI DA IZGRADI BOLJI SISTEM.

Dejan Tadić

Ostavite komentar