VAŠ STAV

Dok neki ruše nekad čvrsti sindikalizam u policiji, drugi postavljaju nove temelje – Policijski sindikalni pokret i Sindikat srpske policije

I dok’ neki bučno ruše ostatke zidova nekada čvrstog sindikalizma u policiji, drugi u tišini – animirajući radničko/pokretački aktivizam – iz osnova postavljaju nove temelje!

Iz Negotina nam stižu napokon lepe vesti o radu sindikalnih pokreta u Srbiji. Iz Policijskog sindikalnog pokreta smo dobili saopštenje koje prenosimo u celosti:

Dana 31.10.2017.god. u Velikoj sali zgrade Opštine Negotin, sa početkom od 11.00 sati, održan je zajednički sastanak dve sindikalne organizacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Sastanak je ranije sazvan od strane predsednika POLICIJSKOG SINDIKALNOG POKRETA Igora Đurđevića i predsednika regionalnog centra Bor SINDIKATA SRPSKE POLICIJE  Miroslava Stojimirovića.

Sastanku su, pored brojnog članstva sindikata i drugih zaposlenih iz svih organizacionih jedinica Policijske stanice Negotin i uprkos radnom angažovanju i drugim okolnostima koje inače onemogućavaju simpatizere sindikata za prisustvom, takođe učešče uzeli i predsednik SSP Lazar Ranitović, zamenik predsednika SSP Mile Lazarević i član glavnog odbora SSP Darko Ocokoljić, kao i predstavnici sindikalnih grupa oba sindikata iz Negotina, Majdanpeka i Kladova.

Učešće na sastanku, po jednoj od tema dnevnog reda, aktivno je preuzeo i gospodin Borivoje Krekulović predsednik udruženja „Dijaspora istočne Srbije“ obrativši se prisutnima povodom saradnje sa sindikatima i dvema prošlomesečnim donacijama tog udruženja u vidu tehničke opreme za rad zaposlenih u PS Negotin čija inače vrednost znatno premašuje iznos od 4.000 evra.

Pored obrađenih tema na sastanku koga karakterišu izražena interaktivnost svih prisutnih, veoma interesantnu predlozi, korisne sugestije kao naravno i krajnje konstruktivne kritike u vezi sa „klasičnim“ sindikalnim temama, od strane predstavnika sindikata uručene su Zahvalnice i simbolični pokloni predstavniku udruženja dijasporaca kao zahvalnost na dosadašnjem zalaganju za poboljšanje i unapređenje uslova rada zaposlenih.

Naravno Zahvalnice su uručene i sindikalnim aktivistima sa posebnim postignutim uspesima na planu povećanja članstva sindikata i razvijanju sindikalizma u osnovi među zaposlenima.

Sam sastanak ocenjen je kao veoma uspešan sa mnoštvom utvrđenih polazišta za dalji zajednički nastup po mnogim poljima oba sindikata na lokalno-regionalnom nivou i sa jasnim ciljevima oko kojih je postignut koncenzus.

O pojedinostima konkretnih obrađenih tema, zaključaka kao i donetih odluka, a potom i o drugim evidentiranim aktivnostima predstavnika sindikata nakon sastanka u vezi sa širim društvenim temama – slede dalja naknadna detaljnija izveštavanja.

Policijski sindikalni pokret

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar