DSS: Između Vučićeve i Jeremićeve politike i shvatanja države nema suštinske razlike.

   

                                                                            

                                                          SAOPŠTENJE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

          NEOPHODNO DA SE VLADIMIR TODORIĆ IZVINI GRAĐANIMA

Ni tri dana nakon izjave Vladimira Todorića da je Srbija odgovorna za genocid u Srebrenici ovim povodom nije se oglasio Vuk Jeremić, niti bilo ko iz njegovog tima.

Naknadno „pojašnjenje“ samog Todorića, da je reč o njegovom „privatnom stavu“ jednako je neuverljivo koliko i smešno, budući da je opštepoznato da u izbornim kampanjama, pogotovu onim visokog inteziteta kakva je aktuelna predsednička trka u Srbiji, akteri izbora ne predočavaju javnosti lične misli ili privatna razmišljanja, već političke i ideološke stavove svojih stranaka, pokreta ili kandidata.

Todorić je aktivni učesnik izbornog procesa, šef je pravnog tima Vuka Jeremića, u tom svojstvu je učestvovao u TV emisiji sa političkom tematikom i njegova naknadna pamet o „privatnom stavu“ ni malo ga ne opravdava, niti smanjuje veliku štetu koji je naneo sopstvenoj državi.

DSS smatra da je neophodno da se Todorić odmah izvini državi Srbiji i svim njenim građanima. U suprotnom, Vuk Jeremić treba da Todorića isključi iz svog izbornog tima, ili ćemo smatrati da je saglasan sa njegovim antidržavnim stavovima i izjavama.

Državni organi i institucije ni na koji način nisu reagovali na ovu Todorićevu izjavu. To uverljivo dokazuje da između Vučićeve i Jeremićeve politike i njihovog shvatanja države nema suštinske razlike.

Informativna služba DSS Beograd, 13. mart 2017. godine

Foto: Fonet, Profimedia

Ostavite odgovor