DSS: Srbija se ne nalazi pred Himalajima, već pred provalijom

SAOPŠTENjE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

Srbija se ne nalazi pred Himalajima, već pred provalijom
Ilustracija: Jutarnji GLASnik

Punih deset godina je bilo potrebno da tvrdnja Demokratske stranke Srbije o neraskidivosti procesa ulaska u EU i priznavanja nezavisnosti Kosova dobije punu zvaničnu potvrdu, Strategijom proširenja EU na Zapadni Balkan i izjavama predsednika Srbije i komesara EU Johanesa Hana.

Komesar EU Han je srpskom predsedniku i srpskoj javnosti poručio da „Srbija mora da reši i primeni pravno obavezujući sporazum sa Kosovom, a EU je tu da pomogne kao i u rešavanju drugih graničnih pitanja sa drugim susedima“. U Strategiji proširenja Evropske komisije stoji da je zaključivanje tog sporazuma „ključno i hitno“. Jasno i glasno: uslov za Ulazak u EU je priznavanje nezavisnosti, sporazum o razgraničenju i granici i to hitno.

Aleksandar Vučić je na ove direktne atake na integritet države kojoj je predsednik, prvi put odgovorio nedvosmislenim i otvorenim iznošenjem spremnosti da se odrekne Kosova i Metohije, rečima „da li su to za nas lake prepreke? Nisu, kao Himalaji su, ali ne bismo bili prvi koji su se popeli“.

Srbija se ne nalazi pred Himalajima, već pred provalijom.

Odluke koje će biti donete ove i naredne godine opredeliće budućnost Srbije i srpskog naroda. Budući da će ona konačna biti doneta na referendumu, Demokratska stranka Srbije je uverena da će neodgovorna politička elita na vlasti i u opoziciji, svi evrofanatici i evroatlantski lobisti, biti suočeni sa nepristajanjem građana na davanje pokrića nacionalnoj izdaji i samoponištenju Srbije.

Informativna služba DSS

8.2.2018. godine

Prethodni članci

Оставите одговор