DVERI: „Kriminalni režim sve se više bogati pljačkajući državu, radnike, penzionere i sve građane“

Beograd — Pokret Dveri ocenio je da štrajk upozorenja prosvetnih radnika najavljen za petak pokazuje da su tokom vlasti premijera Vučića radnici u Srbiji obespravljeni.

Kako navode, dok su radnici poniženi i dovedeni na rub egzistencije, „kriminalni režim sve se više bogati pljačkajući državu, radnike, penzionere i sve građane“.

Taj pokret je pozvao građane da se na predstojećim izborima suprotstave „kriminalnom režimu“ i glasaju za promene koje nudi predsednički kandidat tog pokreta Boško Obradović, zauzimajući se za „zaustavljanje pljačke radnika i penzionera, za pravnu i uređenu državu, jake institucije, zaštićene građane, za budućnost naše dece i Srbije“.

Pokret smatra dam se „Vučićev režim brine jedino o interesima tajkuna, kriminalaca, krupnih kapitalista, MMF-a, inostranih banaka, a radnike i građane Srbije je potpuno obespravio“.

Dveri su istakli da prosvetnim radnicima država mora da obezbedi pristojnu egzistenciju, jer su njihove plate manje od prosečnih.

„Dostojanstvo i integritet ove značajne profesije mora da se odbrani. Vučićeva vlada mora da ispuni sve na šta se obavezala i da uvede platne razrede kako bi se prosvetnim radnicima poboljšao materijalni položaj“, naveo je taj pokret i dodao da „zbog ponižavanja prosvetnih radnika i zanemarivanja školstva svake godine iz zemlje od 32.000 mladih“.

Ocenili su da su nastavnici prinuđeni da se protestom bore za poboljšanje svog materijalnog statusa jer „Vučićeva vlada skoro ništa nije ispunila iz Sporazuma o rešavanju spornih pitanja u prosveti iz 2015. godine“ koji su potpisali posle petomesečnog štrajka.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor