VAŠ STAV

Gajić: Tužilaštvo proglasilo Natašu Jeremić za vođu celokupnog narko tržišta u Srbiji

Gajić: Zaštititi pravosuđe od uticaja izvršne vlasti
Foto: Printscreen/ Narodna stranka

Odbijanjem prigovora Nataše Jeremić, Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je odbacivanje krivične prijave protiv Milenka Jovanova, SNS i Aleksandra Vučića zbog optužbi da je ona šef narko mafije u Srbiji.

Foto: Screenshot/ Youtube, Svet Politike

Tužilaštvo je takvom odlukom, koju je potpisao zamenik javnog tužioca Slobodan Nešović, Natašu Jeremić defakto ponovo proglasilo za vođu “celokupnog narko tržišta u Srbiji”.

Istovremeno je tužilaštvo utvrdilo da nema dokaza krivičnih dela od strane osumnjičenih za aferu “Jajinci”, čime se otvara pitanje: da je će vlast sada Natašu Jeremić optužiti i za krijumčarenje oružja i za lažni pokušaja atentata na Vučića?

Ukoliko kojih slučajem Nataša Jeremić nije kriva i za ovo, Narodna stranka postavlja pitanje: da li će ministri Vulin i Stefanović, koji su nedeljama govorili o navodnom pokušaju atentata i stotinama umešanih, sada biti optuženi za krivično delo širenje panike, iz člana 343. Krivičnog zakonika?

Čestiti pripadnici MUP-a Srbije, kao i poštene sudije i tužioci danas crvene zbog ovakvog ponašanje izvršne vlasti Srpske napredne stranke.

Zato se Narodna stranka zalaže za zaštitu pravosuđa od uticaja izvršne vlasti, ali i lustraciju svih onih koji su zloupotrebljavali državne funkcije i državne resurse.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke
Vladimir Gajić

Izvor: Narodna stranka

Ostavite komentar