Godinu dana od „Tetke iz Kanade“
VAŠ STAV

Godinu dana od „Tetke iz Kanade“

Godinu dana od „Tetke iz Kanade“

Iz pokreta Dosta je bilo zatražili informacije o krivičnoj prijavi koju su podneli protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina

Prošlo je tačno godinu dana otkad je Dosta je bilo podneo krivičnu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca (afera Tetka iz Kanade), saopštili su iz ovog pokreta.

Zašto Vučić izveštaj o razgovorima u Briselu podnosi Sorošu, a ne skupštini?

„Budući da javnost u Srbiji još uvek nije obaveštena o tome da li je ministar Vulin oslobođen sumnje za ovo krivično delo, zahtevali smo od Tužilaštva od organizovani kriminal da nas obavesti o dosadašnjem toku postupka“, ističe se u saopštenju.

Oni su podsetili da je portal Krik prošle godine obavestio javnost da je Vulin 2012. godine kupio stan u Beogradu površine 107m2 i garažno mesto za 244.620,00 evra, a da dokaza o poreklu čak 200.000 evra od tog iznosa – nema.

Godinu dana od „Tetke iz Kanade“
Ilustracija Jutarnji GLASnik

Pokret Dosta je bilo je tužilaštvu uputilo zahtev u kojem traže podatak o obrađivaču predmeta, kao i pod kojim delovodnim brojem je isti zaveden. Pokret je između ostalog interesovalo i da li je pokrenuta tužilačka istraga u odnosu na Vulina, ali i da li je tužilaštvo izvršilo uvid u priložena dokumenta uz krivičnu prijavu.

Izvor: Danas

Ostavite komentar