DSS neće u Savez za Srbiju, vrtešci koja je već viđena i koja nije dala rezultate
VAŠ STAV

Jovanović: Ono što je OVK započela 1998. privodi se kraju ovih dana uz gromoglasno ćutanje srpske vlasti

IZJAVA PREDSEDNIKA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE, MILOŠA JOVANOVIĆA

Kosovska politika koja je doživela krah mora da se promeni

Uporedo sa eskalacijom nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji Skupština samoproglašenog Kosova je potvrdila Sporazum o objedinjavanju carina Kosova i Albanije. Time se jasno pokazuje da je stvaranje Velike Albanije konačni cilj kosovskih secesionista, Albanije i njihovih zapadnih mentora, na šta Demokratska stranka Srbije godinama upozorava.

Foto: DSS

Ono što je teroristička OVK započela 1998. godine oružanim napadom iz Albanije na karaulu Morina, što je nastavljeno NATO agresijom na Srbiju godinu dana kasnije, privodi se kraju ovih dana uz gromoglasno ćutanje srpske vlasti. Već godinama se na graničnom prelazu Morina ka Albaniji ne vrši bilo kakva kontrola, a sada je secesionistička Prištinska vlast učinila i institucionalni korak ka brisanju Kosovsko- Albanske granice.

Srbija svakodnevno doživljava poniženja kao posledicu potpunog kraha kosovske politike srpskih vlasti.

Krajnji je čas da se ta politika temeljno promeni i da oni koji se pozivaju na kosovsku realnost, razumeju da upravo ta realnost zahteva da se odbaci svaka mogućnost priznanja nezavisnosti Kosova i da se pitanje njegovog konačnog statusa održava u stanju zamrznutog konflikta.

Sve drugo predstavlja saučesništvo u stvaranju Velike Albanije sa nesagledivim posledicama po Srbiju i ceo balkanski region.

Ostavite komentar