POLITIKA VAŠ STAV

Marko Bastać: Mi smo kolateralna šteta u Vašem sumanutom projektu obesmišljavanja stvarnosti i egzekucije normalnosti

OTVORENO PISMO ŽELJKU MITROVIĆU
Foto: Printscreen/ agencije

Gospodine Mitroviću,
Dozvolite mi da Vam se predstavim, ja sam Bastać Marko, predsednik opštine Stari grad i nosilac liste „Šta radite bre“.

Pišem Vama, ne zato što ne znam uredničke gromade koje skrivajući se od građana u vašem krilu, svakodnevno zagađuju javni prostor, već zato što znam da se na Vašoj televiziji isplati pisati samo Vama. Tako naime Vi shvatate vlasništvo u pravnim subjektima koji se bave medijima i novinarstvom. Ali to je Vaše pravo. Obaveza je nekih drugih institucija da Vam objasne da vlasnička prava ne mogu biti opravdanje za zloupotrebu nacionalne frekvencije. O tome ću u nekom novom pismu.

Danas Vam pišem drugim povodom. Ne znam da li znate, odnosno znam da znate ali vas ne interesuje, da su me pre samo tri dana napali u ulazu u zgradu u kojoj živim sa porodicom. Malo su me udarali, malo posipali korozivnom tečnošću. O tome je u svom maniru u jutarnjem programu kod znamenitog Sarape i gospođice Dee, govorio Vaš trenutni omiljeni političar – Aleksandar Vučić. Tom prilikom je rekao da i policija i ja znamo ko su počinioci.

Ja ne znam ko me je napao, a od policije očekujem ili da demantuje Vučića, trenutno omiljenog političara Željka Mitrovića ili da meni i javnosti saopšti ime napadača i njegove motive.

Dakle, mene su napali, ja prijavio policiji, Vučić je o tome govorio u jutarnjem programu i sve ok.

Postoji samo jedan mali problem. Vest o napadu na mene na Vašoj televiziji, PINK televiziji, nikada nije emitovana. Iz ovoga možemo da zaključimo samo da su napadi za Vas vest isključivo ako su usmereni protiv onih koji su Vam ovih dana omiljena politička grupa ili ako se radi o lažnim državnim udarima. Svi ostali samo su kolateralna šteta u Vašem sumanutom projektu obesmišljavanja stvarnosti i egzekucije normalnosti.

Često se hvalite podacima o gledanosti Vaše televizije, sa njima ide i odgovornost. Ili bi barem trebalo da ide. Kod Vas je ona kao kategorija isključena. Tako ste Mitrović Željko, Vi i Vaša televizija postali generalni pokrovitelj nasilja. Time ste na skali beščašća ugrozili i neprikosnoveni javni servis.

Ne očekujem izvinjenje, ne očekujem ništa od Vas, niti od Vas i Vaše televizije bilo šta tražim, pišem da ostavim trag o vremenu kada su nasilje i strah dominirali uz zaštitu televizija sa nacionalnom frekvencijom. To je taj truli ružičasti sistem koji uvek radi samo za privilegovane. Njega će Beograd i svi koji žive u njemu mnogo brže nego što očekujete razmontirati.

Do tada, ostanite Vi u Vašoj imaginarnoj ružičastoj stvarnosti koju emitujete na frekvenciji koju su Vam građani Srbije ipak samo iznajmili.

Marko Bastać

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar