POLITIKA VAŠ STAV

Mi idemo putem onih koji su se borili i pobedili. Nismo i ne smemo biti jugonostalgičari koji će izigravati zadušne babe

Od sredine ’60-ih godina, engleska i americka obaveštajna služba su radile na rovarenju sistema SFRJ, i doveli je crvenom buržoazijom do raspada, a implementirale svoje ljude u vrhu partije i službe u svim bivšim republikama.

Kako se raspala država, tako se i radilo na razbijanju komunističke partije i ideologije. Nije to samo važilo za SFRJ, već i sve druge zemlje na svetu, koje su imale socijalistička uređenja .

Što se nas tiče, sinhronizovano se radilo na jačanju nacionalizma, a istovremeno na blaćenju komunizma.

Osnivane su partije pseudo levice kakva je i SPS na samom startu, ali i one manje sa komunističkim predznakom, čiji je zadatak bio da ne urade ništa na saradnji sa drugim približnim partijama, već i to malo što je ostalo ljudi spremnih da se bore, su oterali svojim neradom i ubili veru i volju za realnim otporom.

Radili su svoj posao, trošili vreme i omogućavali pravljenje prostora za dalju manipulaciju nad narodom.

Za to su bili plaćani, a plaćaju ih i danas. Neki dobiju novac, neki tender, neki se ogrebu za putovanje ili stalan posao… a neki su prosto ucenjeni.

Vidite, to što su oni radili Ameri zovu „HIBRIDNI RAT“, kod nas u udžbeniku iz Civilne odbrane i zaštite naziva se „SPECIJALNI RAT“. Predmet je naravno izbačen kod nas iz obrazovnog sistema još pocetkom ’90-ih,  a uveden u Americi?!

Specijalni rat se deli na više frontova, a najveći udar se vrši na uticaj promene svesti naroda u okupiranoj teritoriji (PSIHOLOŠKI RAT), preko ubačenih priča , TV-om, internetom, radijom, sankcijama, ratom, traumama… Nateraju te da radiš kao mazga da bi preživeo, samo da ne bi kojim slučajem stao i razumno razmislio zašto je sve tako kako jeste.

Ne smeš da pisneš, jer ostade bez posla, a haos na sve strane i treba jesti, hraniti dete, obući, školovati…

Ubacili su strah i naterali ljude da idući linijom manjeg otpora sakupe mrvice, predstavljene kao torta na tri sprata.

Obmana…

A sad, što se tiče nas savremenih komunista, koji prateći uzroke i analizirajuci posledice znamo kakva je i šta je istina, spremni smo da samokritično priznamo sta je greška u proslosti, ali isto tako smo spremni da reafirmišemo ono što je valjalo i da radimo na daljem dizanju svesti u narodu, posebno klasnog pitanja!

Nismo i ne smemo biti jugonostalgičari koji će izigravati zadušne babe i samo se sećati i stavljati vence. Mi idemo putem onih koji su se borili i pobedili okupatora.

Autor: Radiša Spasojević

Koral 

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar