SA DRUŠTVENIH MREŽA VAŠ STAV

Otvoreno pismo Mariniki Tepić: Trećerazredni političari misle da omalovažavajući policiju podižu sebi neostvaren rejting

Ne prestaju negodovanja i reakcije policijskih sindikata i udruženja na poslednje izjave i objavljeni tvit narodne poslanice Marinike Tepić.
Prenosimo vam otvoreno pismo Mariniki Tepić od strane Strukovnog udruženja policije:
Ilustracija, Jutanji GLASnik

Poštovana,

Vi ste ko zna koji po redu političar, koji iz samo njemu znanog razloga blati i omalovažava policiju, MUP i njihov rad. Vaš najnoviji ispad na društvenoj mreži Twitter u vezi sa promenom broja centrale MUP zaista je neprimeren i neadekvatan nekom ko se deklariše kao političar.

Kako ne biste dalje obmanjivali građane i javno mnjenje besmislenim postovima i narušavali ugled policije potrebno je da se zna da broj koji ste naveli (011/306-20-00), a koji je promenjen u 011/274-00-00 predstavlja broj centrale MUP, a ne skraćeni broj za hitne slučajeve koje i deca znaju napamet.

Koliko god da se pripadnici policije trude da obavljaju svoj posao profesionalno i u skladu sa zakonom i iako je opštepoznato da policijska profesija predstavlja jednu od najtežih i najstresnijih profesija na svetu, postoje trećerazredni političari koji i dalje misle da omalovažavajući policiju podižu sebi neostvaren rejting. Komentar koji je ste kao narodna poslanica objavili na svom Twitteru samo dokazuje zelju da budete primećeni instrumentalizujući MUP.

Svako delovanje policije može da se protumači po samoj želji onoga ko ga tumači, ali morate imati na umu da reč jednog narodnog poslanika, a koja bi trebala da pretstavlja ozbiljnost, umerenost i pravičnost, ima veliku težinu.
Kada bi svaki političar sebi dozvoljavao luksuz komentarisanja nebitnih stvari umesto da se bavi svojim poslom, to već dokazuje neadekvatnost njegovih stavova i razmišljanja kao državnika i takvim političarima nikako nije mesto u institucijikakva je Narodna skupština Republike Srbije.

Politizovali ste svoj viktimološki aspekt teške krađe koja je u vrlo kratkom vremenskom period rasvetljena i počinilac priveden pravdi, ali da li ste se u bilo kojem momentu zapitali i saosećali sa desetinama hiljada ostalih građana koje su takođe žrtve takvih i mnogo gorih, težih i ozbiljnijih krivičnih dela!

Ako ste se zaista toliko potresli, zašto niste Vašu “nesreću” pretvorili u društveno korisnu stvar, organizovali neko savetovalište, isprobali se u humanitarnom radu? Evidentno je da Vam politika ne ide od ruke, kao ni traženje adekvatne političke partije jer ste ih više promenuli u prethodnom periodu.

I za kraj, čisto da znate, planom numeracije kratkih kodova hitni brojevi su:
Policija: 192
Vatrogasna služba: 193
Hitna pomoć: 194
Služba za hitne intervencije: 112
Služba za obaveštavanje i uzbinjivanje: 1985
Pomoć na putu AMSS: 1987

I naravno, pozivanje ovih brojeva je besplatno!

Strukovno udruženje policije

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar