VAŠ STAV

Pitam Vučića, mentora Spaskovskom, zašto dozvoljava da se dug RTB Bor prebije na leđa jadnih, bednih i gladnih penzionera i ostalih građana

Tekst Jutarnjeg GLASnika „Građane Srbije RTB Bor košta svakog dana po 3000 dolara samo zbog dugova prema Mitilineosu“, komentarisao je jedan od naših čitalaca, pa vam taj kementar prenosimo u celosti:

KOJA RAVNODUŠNOST?
Ilustracija Jutarnji GLASnik/ Printscreen

Piše: M. M.

Državna „ljubav“ od 40 miliona evrića nije skupa, a zašto?

Pored onolikog hvaljenog profita kojeg je ostvario RTB Bor u protekloj godini (ministar je rekao da je 55 miliona evra), država se optužuje, zbog garancije, da grčkom Mitilineosu duguje 40 miliona dolara i svakog dana do ispunjenja obaveze građane Srbije košta 3000 dolara.

Sadašnje vlasti optužuju za takvu transakciju jednu od pređašnjih vlasti.

Zaboravili da sadašnji čelnik RTB Bor, gospodin Spaskovski i tada (jer on zna gde u svakom momentu da se usidri ili preleti), je bio član menadžmenta RTB Bor u vreme aranžmana sa Mitilineusom, ako već nije zaboravio.

Pitam njegovog mentora Aleksandra Vučića zašto dozvoljava, pored onoliko hvaljenih rekorda u proizvodnji bakra i profita i ostalih čarobnih i veličanstvenih uspeha kompanije,  a RTB Bor je još uvek vezan za bedni budžet države , da se i taj dug prebije na leđa jadnih, bednih i gladnih penzionera i ostalih građana.

Pored toga, ostaju obaveze za izgradnju fleš peći u topionici i fabrike sumporne kiseline, zatim dugovanja prema Debisu, Glenkoru i ostalima.

U ovim uspesima nisam naveo krađu zlata i zamuljenog zlatnog mulja, muljanje mutnom vodom sa bakrom, netransparentne trajektorije para i ostalih dobara RTB Bor.

Ako su ova dugovanja presudna za privatizaciju RTB Bor, a nisu, onda možda i ima opravdanja.

Ambicije menadžmenta RTB Bor i osobe iz vlasti su nezasite i bez limita?

 

Ostavite komentar