VAŠ STAV

Policijski sindikalni pokret: Ko je uputio JEDNOG policijskog službenika (pripadnicu ženskog pola), na intervenciju u Novom Sadu?!

Pripadnica Ministarstva unutrašnjih poslova pretučena je juče na Železničkoj stanici u Novom Sadu.
Foto: palankadanas.com

Zbog sumnje da je napao službeno lice u vršenju službene dužnosti, uhapšen je K. P. (25) sa područja Vrbasa.

Kako saznajemo u MUP-u, jutros, oko 8.20, građani su obavestili policiju da ih osumnjičeni uznemirava i da se neprimereno ponaša, u blizini novosadske Železničke stanice.

Kada je policijska službenica došla na lice mesta, osumnjičeni ju je, bez ikakvog povoda, udario pesnicom u lice i naneo joj povrede.

Za K. P. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje.

Povređena policajka, kako navode mediji, od siline udarca pala je u nesvest, posle čega je prebačena u Klinički centar Vojvodine, na prijemno odeljenje hirurgije, a nakon opservacije znaće se da li su u pitanju lakše ili teže povrede.

Povodom tog događaja oglasio se Policijski sindikalni pokret svojim saopštenjem:

Nakon brojnih jučerašnjih naslova na ovu temu, iz sadržine ovog članka stvari postaju kristalnije jasne.

PSP postavlja pitanje:

• Ko je uopšte uputio jednog policijskog službenika pozornika, u ovom slučaju koleginice – pripadnice ženskog pola, na intervenciju po prijavi građana?!

• A uz to, iz samih početnih prvih obaveštenja moglo se jasno zaključiti da se radi o narušavanju javnog reda i mira od strane tog jednog, po logici stvari – agresivnog lica.

Dakle, na uspostavljanje narušenog javnog reda i mira neko upućuje jednu policijsku službenicu!

Naravno, ovaj akt koji je za svaku osudu i kao i mnoštvo ranijih napada na policijske službenike, ohrabren je veoma blagom kaznenom politikom na šta policijski sindikati uporno ukazuju. Mnoštvo apela je upućivano do sada radi pravne zaštite policijskih službenika na tu temu i ne bih više o tome. Međutim, ovde u konkretnom slučaju, po raspoloživim saznanjima, postoje okolnosti koje treba preispitati a koje su dovele do intervenisanja jednog/jedne policijske službenice.

Igor Đurđević, predsednik PSP

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

 

Ostavite komentar