VAŠ STAV

Policijski sindikati, ko je čiji, ko je veća medijska zvezda, ko Obilić, a ko Branković

U dosadašnjem periodu, kako smo već o tome pisali, gotovo da smo navikli na konstantni „okršaj sindikalnih titana“.

Foto: Printscreen/ Medija centar

Tu mislimo na dva policijska reprezentativna (najveća) sindikata – s’jedne strane, uz čelnike MUP odnosno predstavnike poslodavca NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE – „NSP“ i sa druge strane, totalno konfrontiran poslodavcu POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE – „PSS“.

KO JE LEPŠI I KO JE VEĆA MEDIJSKA SINDIKALNA ZVEZDA PREDSTAVNIK „NSP“ ILI „PSS“?

Delovanje te dve sindikalne organizacije u MUP, predvođene grupama ljudi koje zapravo samo svoje lične ambicije sprovode kroz, tobož kolektivno zastupanje zaposlenih, mi smo poodavno prepoznali i označili adevatnom ŽUTOM bojom.

Zašto baš žutom je objašnjeno u ranijem tekstu Jutarnjeg glasnika (vidi OVDE). Dakle boja im je zajednička, jedino se razlikuju po tome što jedni fluroscentnije dreče jer su sveže ofarbani i olkohratski se pozicioniraju uz vladajuće političke stranke, dok kod drugih boja polako bledi, jer su uz političke orijentacije nekadašnje vlasti, tj. nazovi opozicije, ali ko zna kakav prevrat donosi sutra… nikad’ se ne zna (razmišljaju u sebi).

Takva naša stanovišta mogu se utvrditi i na osnovu sagledavanja  ko sa kog medija, i sa kolikog medijskog prostora, napada onog drugog:

PSS na N1 televiziji

NSP na PINK televiziji

„PSS“ ILI „NSP“- KO JE SINDIKALNI MILOŠ OBILIĆ, A KO VUK BRANKOVIĆ?

Međutim, da se sad’ ne vraćamo na naša ranija pisanja… Ovom prilikom pozabavićemo se njihovim daljim „dnevno-političkim“ angažmanima.

Dakle, nakon udaljavanja od suštinskog sindikalnog delovanja, što se kod NSP ogleda u permanentnom klimanju glavom i neprekidnim hvalospevima prema poslodavcu, čime opravdavaju epitet „omiljenog“ sindikata, dok’ se kod PSS ogleda u njihovom stalnom tumaranju ulicama i lutanju od jedne do druge opozicione struje, bez jasnog cilja i uz stalne kritike vlasti (uglavnom opravdane do duše), u poslednje vreme stigosmo faktički do tački bez povratka za oba ta sindikata! Nema njima povratka na suštinu… nema jer dovedoše se do toga da, ni manje ni više, oni već otpočeše dijalog o Kosovu!

Da, da, o Kosovu – verovali ili ne…

Uz sve muke u koje, svojim „nečinjenjem“ uvališe zaposlene i dozvoliše poslodavcu da toliku podelu među njima napravi, da je danas policajac totalno obespravljen i u ekonomskom i svakom drugom pogledu, gotovo na dnu društvene lestvice. A oni, oni bi Kosovskim pitanjem da se bave?!

NSP prvi otvara temu „Kosovo“

NSP potom nastavlja saradnju sa kolegama „sa Kosova“

PSS zatim odgovara na prozivku i nastavlja unutarnji dijalog!

Iz ovih foto prikaza skrin-šotova sa njihovih fb stranica i sajtova može se uvideti dokle sve to oko razdora zaposlenih u MUP i međusobnog kvazisindikalnog prepucavanja ide.

I još malo o prepucavanjima žutih sindikata:

„NSP“ na svom sajtu o „PSS“

Zatim „PSS“ o „NSP“:

I ko ima koristi od toga? Kome odgovara tolika razjedinjenost među zaposlenima? Ko tu koga dezavuiše… i kako se to odražava na članstvo tih sindikata?

– Odgovor na sva ova pitanja pronaći ćete jednostavnim zavlačenjem ruke u Vaš džep, ili pogledom u pregrade novčanika.

Igor Đurđević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POLICIJSKI SINDIKALNI POKRET

Neovlašćeno korišćenje ovog teksta bez dozvole autora ili Redakcije, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

 

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

 

Ostavite komentar