SRBIJA SVET VAŠ STAV VESTI

Poziv dijaspori: „Preobražaj“ je satkan od vere svih nas da možemo učiniti nešto za našu Srbiju! Sedište Pokreta „Preobražaj“ biće u Frankfurtu!

ISTINSKI PREOBRAŽAJ je potreba naše zajednice, i on je tek u povoju. Svi mi zapravo činimo da do istinskog preobražaja što pre dođe…

Radimo na tome da taj put ka preobražaju bude vrlo brzo uočljiv i svima jasan.

Biće to put, kojim se zajedno dijaspora i matica Srbija kreću ka ujedinjenju i napretku srpske zajednice, ali pre svega ka rešenju nagomilanih problema, gotovo u svim tačkama koje danas tište našu zajednicu.

Mišljenje da je to utopija uvek postoji kao odgovor onih, koji na žalost zbog lošeg dosadašnjeg iskustva, imaju slabiju veru u to.

Preobražaj najpre i jeste satkan od vere.

Vere svih nas da možemo učiniti nešto. Najpre vera svakog pojedinca da je to u stanju, vera u porodicu da je i ona u stanju kao i zajednica da učini nešto…

Zatim, pozitivna selekcija ljudi i otklon od dosadašnje prakse u odabiru istih, dolazi sama po sebi, jer da bi neko verovao u nekoga, taj mora da zna šta treba da radi i da u to i ubedi drugog.

Preobražaj treba da sruši sve podele među našom zajednicom i da dovede do ujedinjenja. Kada do toga dođe, neće biti teško dovesti najbolje na svoje mesto, da u ime zajednice i uz podršku zajednice, rade svoj posao za zajednicu, a samim tim za svoju porodicu i sebe.

Srpska zajednica, „DIJASPORA I MATICA“ mora biti kao jedan tim, a „Preobražaj“, kao put kojim će zajedno svi ići, dovešće do toga..

Zato srpska dijaspora i osniva Pokret „Preobražaj“!

Sedište Pokreta „Preobražaj“ biće u nemačkom gradu Frankfurtu.

Nadamo se da će ovo biti do sada najveća inicijativa od strane srpske dijaspore.

Pokret „Preobražaj“ svoju inicijativu zasniva na veri i ujedinjenju svih Srba i zalagaće se za:

– Prevazilaženje svih podela i organizovanje oko zajedničkog  cilja..

– Veru u sebe, svoju porodicu i srpsku zajednicu..

– Razvoj Srbije i bolji standard svih njenih građana..

– Bolju prezentaciju Srbije u svetu, odnosno upoznavanje sveta sa srpskom tradicijom i srpskim tržištem, proizvodnim, turističkim i drugim ponudama..

– Pokret „Preobražaj“ posebnu pažnju posvetiće mladima u Srbiji i osnivanju porodica.

Ovom prilikom i dalje pozivamo sve Srbe iz dijaspore kojima je Srbija u srcu, da se priključe Pokretu „Preobražaj“ kako bi svi mogli uzeti učešća u istom.

PREOBRAŽAJ – DIJASPORA MATICA

Dejan Tadić

Još o Pokretu „Preobražaj pročitajte OVDE ili na Fejsbuk stranici OVDE

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar