VAŠ STAV

Pozivom na „društveni dijalog o Kosovu“ Vučić pokušava da podeli odgovornost za svoju izdaju

Poslednja izjava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da na Kosovu i Metohiji mora da se poštuje realnost, odnosno separatitička vlast koja vlada južnom srpskom pokrajinom, nagoveštava potpuno odvajanje ove praiskonske srpske teritorije.

Slično je bilo i pre nekoliko godina kada je ondašnji prvi potpredsednik Vlade, opet sa imenom Aleksandar Vučić, govorio o teškim i bolnim kompromisima koje Srbija mora da ispuni prema Kosovu i Metohiji što je rezultiralo potpisivanjem izdajničkog Briselskog sporazuma.

Predsednik Republike Srbije ne želi da čuje da se do takve realnosti stiglo prvo bombardovanjem Srbije, okupacijom južne srpske pokrajine, etničkim čišćenjem kada je proterano više od 250.000 Srba uz brojne i neverovatne zločine. Aleksandar Vučić na taj način opravdava svo moguće nasilje radi postizanja političkog cilja, a to je osvajanje i otimanje tuđe teritorije, kao što su to Albanci uradili na Kosovu i Metohiji.

Foto: Printscreen/ NSPM

Skoro istovetnu izjavu je izrekao i ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Branko Ružić što opet pokazuje da se politička vrhuška u Beogradu sprema da i dejure tj. na papiru prizna da Kosovo i Metohija više nije Srbija. Takođe i po pitanju Ustava Republike Srbije i jedan i drugi imaju zajedničko mišljenje da preambulu o Kosovu i Metohiji iz Ustava treba izbaciti, jer ona „ugrožava budućnost srpske dece“ jer čini problem Kosova i Metohije stalno otvorenim. Predsednik Republike Srbije kaže da njegova deca Danilo, Milica i Vukan zaslužuju evropsku budućnost a ne da se zanose potrošenim kosovskim mitom. Predsednik Republike Srbije je žestoki protivnik kosovskog mita upravo iz razloga jer je taj mit najveća prepreka odlasku Kosova i Metohije iz Srbije.

Ali da predsednik Republike Srbije sutra ne bi jedini bio optužen za kosovku izdaju on od javnosti Srbije traži unutarsrpski dijalog da bi odgovornost podelio sa drugima. Kod ozbiljnih političara dogovor se traži na početku a ne na kraju pregovora kao što to radi Aleksandar Vučić. Predsedniku Republike Srbije je jako stalo da za projekat odvajanja Kosova i Metohije dobije podršku brojnih nevladinih organizacija imajući u vidu da se one po pravilu finansiraju od strane stranih vlada koje su odavno prizanale nezavisno Kosovo tako da njihovi stavovi (nevladinih organizacija) ne mogu se razlikvati od stavova onih zemalja koje ih finansiraju. Nevladine organizacije za Aleksandra Vučića nisu poželjni partneri na rasvetljavanju slučaja Savamale ali zato su mu dobrodošle da se ratosilja Kosova i Metohije.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ kao autoktoni i izvorni pokrt Srba južne srpske pokrajine čiji je cilj povaratak Kosova i Metohije u pravni i politički sistem Republike Srbije pozivu Aleksanadra Vučića za unutarsrpski dijalog se neće odazvati. Neće, iz razloga jer Narodni pokret „Otadžbina“ dobro zna da je predsednik Srbije već odlučio da KiM više nije Srbija i ne želi da bude politički dekor u kosovskoj izdaji.

Više od mesec dana je aktuelni i diktatorski režim Aleksandra Vučića govorio o zločinima Ramuša Haradinaja nad nedužnim srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji. Vlast u Beogradu je tražila da se on izruči pravosudnim organima Srbije, snažno protestvujući protiv odluke francuskih vlasti da se Ramuš Haradinaj pusti na slobodu. Danas Vučićeva „Srpska lista“ vodi pregovore sa tim istim Ramušem Haradinajem da zajedniči formiraju separatističku vlast u Prištini. Toliko sramno da se čoveku gadi i da mu je muka od tolike količine beščašća.

Kao šlag na tortu dolazi jučerašnje pisanje „Kurira“ da jedan od čelnika Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji Svetislav Ivanović iz Novog Brda prisustvuje polaganju zakletve tzv. bezbedonosnih snaga samoproglašene republike Kosovo. Sve ovo jasno govori da je poruka iz Beograda da Srbi izađu na separatističke izbore da bi sprečili stvaranje vojkse Kosova bila još jedna obmana i prevara Vučićevog režima.

Foto: Printscreen/ NSPM

Srbima na Kosovu i Metohiji od velikih laži, prevara, obmana, manipulacija je u nečemu ipak lakše. A to je, kada Aleksandar Vučić više od pet godina laže Rusku Federaciju da će humanitarnom centru u Nišu dati diplomatski status, laganje Srba na Kosovu i Metohiji deluje već kao limunada.

Stara srpska poslovica kaže: može danas Aleksandar Vučić da radi šta hoće, ali ne može dokle hoće.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije„Otadžbina“

Izvor: NSPM

Ostavite komentar