SA DRUŠTVENIH MREŽA VAŠ STAV

„PREOBRAŽAJ“ JE PUT DIJASPORE I MATICE SRBIJE

Preobražaj je put, kojim zajedno treba da idu dijaspora i matica Srbija.

To je novi pristup u rešavanju svih nagomilanih probema koji danas tište srpsko društvo u celini…

Nakon uvođenja višestranačja u Srbiji i višedecenijske negativne selekcije, u srpskom društvu je došlo do nepremostive podele. Podela je izvršena partijskom linijom negativne selekcije najpre u Srbiji, a zatim na isti način među Srbima u inostranstvu.

Preobražaj je nešto što bi trebalo da predstavlja put, koji će prepoznati svi Srbi, ma gde da žive, kao pozitivnu stvar koju je potrebno podržati. Preobražaj vodi do preko potrebnog ujedinjenja svih Srba i prestanka postojanja podela u svim navažnijim segmentima srpske zajednice.

Danas se jasno uočavaju sve anomalije postojeće podele.

Srpsko društvo se raspalo, nacionalni identitet gotovo da i ne postoji. Ekonomija Srbije beleži svoj najniži pad, do mere gde se konstatuje da je Srbija jedna od najisiromašnijih zemalja u svetu.

Porodica u Srbiji se raspada, mlađi naraštaji sve više napuštaju zemlju, bela kuga je uzela maha. Roditelji usled takvog stanja stvari su nemoćni.

Dakle, na osnovu svega iznetog i velikog broja drugih razloga koji ovde nisu navedeni,  na žalost, zajednica je trenutno na putu svog nestanka.

Preobražaj je potreban na svim poljima, jer preobražaj prvenstveno govori o potrebi vere.

Vera među Srbima je danas na svom najnižem nivou. Neophodno je vraćanje vere u sebe, svoju porodicu i zajednicu.

Preobražaj dakle nije nikakva politička organizacija, niti će to ikada biti, jer pogubna politika je i dovela do raspada srpske zajednice, a politika kao takva, uvek stremi ka uvođenju diktature i nadvlasti nad Srbima, kao jedini mogući način upravljanja.

To je sa strane svakog svesnog pojedinca neprihvatljivo i on se povlači u manjinu. Zato preobražaj upućuje na veru i ujedinjenje, odnosno na put nove pozitivne selekcije među Srbima, koja bi trebala zadovoljiti potrebe srpske zajednice i vraćanje svesnog pojedinca ka većini.

Kao tako definisan, jasno je da ni jedna politička organizacija nikada neće moći imati, niti svojatati ,,Preobražaj“.

On pripada svim Srbima i u svom temelju ima ujedinjenje svih Srba, a ne njihovu podelu, kao i potrebu razvoja Srbije, boljeg ukupnog standarda svih njenih građana, a ne političkih partija i njihovih rukovodećih struktura.

Preobražaj je na neki način i oročeni pristup ka svesrpskom ujedinjenju oko zajedničkog cilja, a to je  preobražaj postojećeg ukupnog sistema u Srbiji, jer je to nasušna potreba srpskog društva u celini.

U tom smislu Fejsbuk stranica sa slikom i imenom „Preobražaj„, ubuduće će se baviti isključivo okupljanjem svih Srba oko zajedničkog cilja.

Sve kritike na pojedine segmente trenutnog sistema, bilo da je reč o njegovom političkom, ekonomskom ili kulturološkom delu u Srbiji, samo su iznošenje još anomalija istog, odnosno potvrda više o njegovoj pogubnosti po srpsku zajednicu.

Sve ono što bude i ako se bude činilo ka ujedinjenju svih Srba, razvoju Srbije, boljem standardu svih njenih građana, Preobražaj će svakako podržati i pohvaliti, tako da ovo nije stranica samo kritički nastrojena, već i stranica koja će isticati i sve ono što vodi ka navedenom cilju.

Dakle, „Preobražaj“ je put kojim zajedno treba da idu dijaspora i matica Srbija.

Sradačno!

PREOBRAŽAJ DijasporaMatica

 

 

 

 

 

 

 

11. septembra 2017. godine, Frankfurt

Dejan Tadić

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar