PROGLAS STUDENATA: Profesori, pogledajte nas u oči!

Poštovane kolege, studenti i članovi akademske zajednice,

Nakon javne podrške koju su predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću uputili profesori, dekani i rektori univerziteta u Srbiji, mi, studenti Univerziteta u Beogradu, i svih ostalih univerziteta, ne smemo da ćutimo.

Pre tri godine utvrđeno je da su ministar unutrašnjih poslova „dr“ Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda „dr“ Siniša Mali plagirali svoje doktorske disertacije. Tada su mnogi vaši i naši profesori ćutali na grubo kršenje principa akademske čestitosti, a danas ponosno stoje uz Aleksandra Vučića koji je tad branio lažne doktore nauka.

Ćutali su kada su prebijani ugledni profesori. Ćutali su kada su gradski fantomi rušili u Savamali. Ćute dok se guši sloboda medija. Ćute na konstantno rušenje institucija i vladavine prava. Ćute na suspendovanje zakona i Ustava naše države.

Ali zato, ponosno stoje uz čoveka koji je zaposeo sve institucije, čoveka koji ruši i noću i danju. Mi, studenti, nismo ćutali tad, a ne ćutimo ni sad.

Stidimo se svih profesora koji su javno podržali Aleksandra Vučića, a koji su tad sramno ćutali.

Mi, studenti Univerziteta u Beogradu, pozivamo studente i celokupnu akademsku zajednicu da potpišu ovaj proglas i da svi zajedno stanemo u odbranu akademske čestitosti, časti, ugleda i dostojanstva naših fakulteta i institucija.

Danas ne branimo samo narušen ugled naših fakulteta, već i naš ugled, ugled svakog poštenog i akademski čestitog studenta.

Profesori, pogledajte nas u oči!

Studenti Univerziteta u Beogradu

Proglas studenata Univerziteta u Beogradu možete potpisati OVDE

2 Comments

Ostavite odgovor