VAŠ STAV

PSP: Ako je ranjen policajac, ranjena je i država!

Ako je napad na policajca – napad na državu, kako to naši političari revijalno često znaju da poređuju, onda je tom logikom i svaki pucanj na policajca – pucanj na državu!

I uprkos svim stalnim dosadašnjim apelima policijskih sindikata, da se kaznena politika prema napadačima na policajce u Srbiji mora pooštriti, i dalje su sudske osude blage.

Ne ulazeći u motive pucnja na našeg kolegu u Novom Pazaru tokom redovne patrolne delatnosti, moramo ukazati da takva atmosfera blagih osuda zaista deluje ohrabljujuće na potencijalne napadače.

Policijski sindikalni pokret, kao sindikalna organizacija zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pridružuje se ostalim policijskim sindikatima i najstrožije osuđuje ranjavanje kolege o čemu su mediji izvestili prvim saopštenjem MUP-a.

Koristimo priliku da uputimo apel državi, čija obeležija nosimo na uniformi, da ne samo da je krajnje vreme da se pooštri sankcionisanje napadača na policajce u postojećim zakonskim okvirima, već je neophodno razmotriti i uvođenje posebnog krivičnog dela, kojim bi se pravno dodatno zaštitili policijski službenici – na izvršenju službenog zadatka i van posla odnosno van radnog vremena. Time bi se suštinski i preventivno umanjila odlučnost eventualnih napadača.

Ranjenom kolegi želimo brz oporavak, a ranjenoj državi želimo primenu zakona u potpunosti!

Igor Đurđević – ispred POLICIJSKOG SINDIKALNOG POKRETA

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar