VAŠ STAV

Radomir Krstić: Halo Predsedniče, Vama se obraćam!

Stvarno nemam ništa protiv predsednika Vučića, ali mi nije jasan.
AFP Photo/Attila Kisbenedek)

S jedne strane finansira rađanje dece, sa druge strane izbacuju se majke sa decom na ulicu. O kakvoj budućnosti budućih roditelja govorimo. Valjda je u interesu države da nam deca zdravo odrastaju bez kompleksa.

Da li se država pojačala Komunalnom policijom za narod ili protiv naroda?

Kako mogu da Vam verujem, ako jedno govorite, a praksom to potirete?

Moja majka je živela sa dvoje dece na ulici za vreme Tita. Dobila je posao i kakav takav krov nad glavom, dok nisam stasao da nam podignem standard.

Halo Predsedniče, Vama se obraćam! Molim Vas u ime svih roditelja, dece i građana Srbije nađite drugo rešenje, a ono postoji ako se traži. Samo nemojte više izbacivati ljude na ulicu.

Vi se služite dokumentima i brojkama i na taj način zapušujete usta narodu, a u praksi narod pati. Pati baš od Vas gospodine Predsedniče. Pre izbora ste spašavali neko dete, a sada kao predsednik zaposlili ste Komunalnu policiju da to isto dete izbaci iz rođene kuće na ulicu?!

I Vi to hladno gledate?

Mora da se shvati da ta deca nisu birala roditelje kao ni Vi, ni ja. Nisu svi roditelji u stanju da izmiruju korporativne obaveze iz ko zna kakvih razloga. Možda su jednostavno nesposobni ili zaplaniraju nešto pa se utope, što je u kapitalističkom sistemu normalno.

To ne opravdava da deca ispaštaju.

Država Predsedniče mora da jamči za svaku porodicu da živi ljudski.

Svi mi grešimo. Treba li zbog toga da budemo zveri jedni prema drugima.

Ovo me podseća na nekadašnje stroge roditelje. Ako ne dođeš na vreme kući zaključavamo vrata pa spavaj napolje. Gospodine Predsedniče koliko god se trudim da Vam verujem praksa govori obrnuto.

Jedno su zakoni na papiru, a drugo je praksa. U nužnim slučajevima, kada je ugrožena egzistencija jedne porodice, ne da treba, nego mora da se odstupi od zakona. Tek onda postajemo pravna država i radimo na zaštiti građana.

Ponavljam, nemam ništa lično ni protiv jednog političara zato što ste svi isti, jer jedno pričate, a drugo radite.

Ali upamtite!

Kao što sve ima svoj kraj, ima i ovaj sistem. Kada ljudski um sazri zameniće ovaj sistem za novi i bolji. Kao košulju.

A dotle će profesori preturati po kontejnerima, narod se prehranjivati na kazanima, a roditelji će skitati i plakati sa decom po srpskim ulicama.

Kakav se to čovek krije iza Vaše fasade?

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar