VAŠ STAV

Rale Milenković: „Na vlasti su nečasni, nesavesni, pohlepni, gramzivi, antiduhovni ljudi…“

Glumac Radoslav Rale Milenković ocenio je da su ljudi u vrhu vlasti u Srbiji „neobrazovani i nevaspitani“ i da samim tim „ne shvataju potrebe kulture“.

Foto: p-portal.net/ Marija Erdelji

„Cela kultura je na aparatima, dišemo na aparatima, tek toliko da se preživi. Valjda ova vlast čeka da to sve odumre i da onda imaju divnih nekretnina i divnih zdanja. To je sve toliko bezdušno, toliko operisano od čestitosti, to su nečasni, nesavesni, pohlepni, gramzivi, antiduhovni ljudi, nekulturna uzurpatorska grupa koja je spremna da mrcvari i ponižava ljude koji ništa nisu skrivili“, rekao je Milenković za onlajn magazin „Žurnalist“.

Prema Milenkovićevim rečima, građani porezom plaćaju garnituru na vlasti, da bi oni imali posao koji nije ništa drugo nego demonstracija njihovog neznanja, a svoje pravo na to zasnivaju na partijskoj pripadnosti, kupljenim diplomama i plagiranim doktoratima.

Vraćaš knjigu posle 35 godina simulirajući čestitost i samo zato da bismo ti zaokružili ime na izbornom listiću. To je tako raskrinkavajući spot: naravno da ti tu knigu nit si čitao, niti imaš svest o tome da ona, kao javno dobro, još nekome treba. To je paradigma svega sa čim smo suočeni u našim danima“, ocenio je Milenković.

On je dodao da svako iznošenje svoga mišljenja na kraju mora uroditi dobrim plodovima i uspostaviti razliku u odnosu na lažnu sliku stvarnosti i „dirigovano, poslušničko plutanje u mrtvom moru čiji nas smrad, kako kaže (satiričar Radoje) Domanović, davi i guši“.

Online magazin „Žurnalist“ su pokrenuli i uređuju studenti žurnalistike sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Izvor: N1/ Beta

Ostavite komentar