VAŠ STAV

Rebiću i Dijani Hrkalović: Kad se već vozikate helikopterom, sletite na vašar u Negotinu i usput obiđite Policijsku stanicu

S A O P Š T E Nj E i najava predstojećih aktivnosti koje se odnose, i koje su od interesa zaposlenih u organizacionim jedinicama MUP-a u Negotinu

Foto: Printscreen
Poslednjih dana svedoci smo pisanja pojedinih štampanih medija o putovanju Direktora policije Vladimira Rebića i Državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović (zadužene između ostalog i za koordinaciju sa sindikatima) helikopterom po Srbiji.

Kako kolege iz Policijskog sindikata Srbije navode, radi se o nepotrebnim troškovima za MUP, obzirom da se radi o relativno kratkim letovima i lokacijama u blizini Beograda, aludirajući pri tome da se za te potrebe mogu koristiti službena vozila.

Kao poslednja lokacija sletanja navodi se Šabac, i poseta toj policijskoj upravi od pre nekoliko dana.

Što se nas tiče, mi nismo u toj meri kritički nastrojeni prema takvom vidu vršenja obilaska policijskih uprava, pogotovo ako bi se kao jedna od lokacija za sletanje podrazumevao i Negotin, radi obilaska Policijske stanice.

Možda je baš sada, tokom septembra meseca, najidealnije vreme za sletanje u Negotin nakon Šabca, imajući u vidu da se radi svakako o znatno udaljenijoj lokaciji na krajnjem istoku Srbije, a pre svega imajući u vidu i nekadašnje rivalstvo Šabca i Negotina po veličinama tradicionalnih Vašara.

Naime, mesec septembar je upravo period kada se u Negotinu održava najveći godišnji Vašar, pa eto… red je!

Taman će do tada i aktivnosti oko naše inicijative „Mad Max-a“, o kojima smo pisali u tekstu NN MOTORISTI IZ PAKLA -vs- PROBUĐENI POBESNELI MAKS, a što su preneli i o čemu su na dalje izveštavali i mnogi elektronski i štampani mediji, dostići i svoj vrhunac!

Šalu na stranu… a svakako i cela stvar oko aktuelnog Pobesnelog Maksa iz Negotina je suštinski samo jedan segment problema koji proizilaze kao posledica „dugogodišnjeg zanemarivanja policije“ u ovom kraju Srbije.

Kako god, i ko god da eventualno reši da poseti Policijsku stanicu Negotin, savetujemo mu da se prethodno pripremi na potresan prizor koji će zateći, pa s’tim u vezi preporučujemo naše pisanje i foto prikaz stanja objekta Policijske stanice sadržanog u tekstu JEZIVO TEŠKI USLOVI ZA RAD POLICAJACA – Policijska stanica horora, strave i užasa 

kliknite na sliku za uvećanje

Međutim, da su zvaničnici MUP upoznati sa tom-takvom situacijom, uvereni smo jer smo se još 13.02.2017.god. obratili detaljnim Dopisom Ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, kao i samom Direktoru policije, gde smo obraćanje koncepirali i kanalisali u dve tačke:
1.) Hronična nepopunjenost radnih mesta u Policijskoj ispostavi Negotin, tj. ne-adekvatno određen broj direktnih izvršioca policijskih poslova,
2.) Nedostatak prostornih i tehničko-materijalnih sredstava za rad.

kliknite na sliku za uvećanje

Dopis možete pročitati u celosti klikom na link u naslovu: DOPIS koji se odnosi na probleme sa kojima se susreću zaposleni u PS Negotin – PU Bor.

Naravno, nakon toga usledilo je kraće „dopisivanje“ sa tadašnjim Državnim sekretarom MUP Milosavom Miličkovićem, koje suštinski, osim „obećanja“ rešavanja jednog dela problema (onog u vezi prostorne provlematike) u „nekom predstojećem periodu“ kada se „ukažu prilike“, nije imalo konkretniji epilog i kod nas nije stvorilo uverenje da će se najzad neko, i sa Negotinom, pozabaviti sistemski.

Sadržinu dopisivanja možete pročitati u celosti, u dva Dopisa (od 17.03.2017. i od 24.04.2017.god.), klikom na linkove u naslovu: DOPIS Državnom sekretaru (1) i DOPIS Državnom sekretaru (2)

Međutim, kao jedina „svetla“ tačka u svom tom „sivilu“ nerazumevanja i odsustva sluha našeg poslodavca za ključne probleme zaposlenih, u konkretnom slučaju u PS Negotin, pojavilo se interesovanje sugrađana-stanovnika Opštine Negotin…!

O naš Apel javnosti odazvalo se „UDRUŽENjE DIJASPORA ISTOČNE SRBIJE“ koje je odmah ponudilo nesebičnu pomoć! O tome smo detaljnije pisali u tekstu SARADNjA SA DIJASPOROM ISTOČNE SRBIJE.

Kako je POLICIJSKI SINDIKALNI POKRET jedina sindikalna organizacija zaposlenih u MUP-u Republike Srbije, sa centralnim sedištem na istoku Srbije i to upravo u Negotinu, te kako se radi o suštinski važnim pitanjima koji su predstavljali i sam povod za osnivanje sindikata, obaveštavamo članstvo i zaposlene u PS Negotin da PSP ne odustaje i da će u predstojećim danima uslediti ponovno obraćanje Dopisom Kabinetu ministra sa Zahtevom na sazivanje sastanka sa Državnim sekretarom povodom cele problematike na koju ukazujemo, a koja se bitno odražava na sveobuhvatnu bezbednost građana i sigurnost njihove imovine.

01.09.2017.god.
u N e g o t i n u

POLICIJSKI SINDIKALNI POKRET

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

2 Replies to “Rebiću i Dijani Hrkalović: Kad se već vozikate helikopterom, sletite na vašar u Negotinu i usput obiđite Policijsku stanicu

  1. Karta Srbije bez Kosmeta, pizda li vam materina usraška! Samo ste još jedna stavka na spisku za odstrel, kad dođe vreme, pocrkali daBogda!!!

Ostavite komentar