VAŠ STAV

SDS: REM je istureno odeljenje SNS-a

SDS: REM je istureno odeljenje SNS-a

Današnje saopštenje Regulatornog telo za elektronske medije (REM) je konačna i otvorena potvrda da mi nemamo regulatorno telo za elektronske medije, već istureno odeljenje Srpske napredne stranke (SNS) na mestu nekadašnje nezavisne institucije, saopštila je danas Socijaldemokratska stranka (SDS).

Kada bi REM zaista obavljao svoju ulogu izdao bi saopštenje i primenio mere protiv televizije koja se koristi za linč političkih protivnika i protiv vlasnika te televizije sa nacionalnom frekvencijom, koji koristi javni resurs svih građana za svoja javna pisma u kojima iznosi vulgarnosti i emituje divljački prostakluk, navodi se u saopštenju SDS. Umesto toga, REM se skandalozno uključuje u dnevnu politiku i komentariše ko je ispod cenzusa i čije političke izjave bi trebalo pozdraviti.

Podsećamo REM da su u vreme bivše vlasti izgrađivane nezavisne institucije, a zabranjivanja i gašenja emisija su tekovina ove vlasti, dok su hapšenja i ubijanja političkih protivnika takođe manir ove iste vlasti u njihovom mandatu tokom devedesetih godina, navodi se u saopštenju. Zastrašujuće je da danas REM pripisuje taj manir bivšoj vlasti, da se bavi političkim komentarima i da javno i zvanično traži da se podrži izjava predsednika države koji kaže da je njemu bitno da Pink samo plaća porez. Predsedniku države bi trebalo da bude bitno i da regulatorno telo obavlja svoju zakonsku obavezu i sankcioniše medije koji krše pravila za korišćenje nacionalne frekvencije. Dakle, trebalo bi da mu bude bitno i da se poštuje zakon, a ne samo da se plaća porez, navodi se u saopštenju SDS.

Izvor: Danas

Ostavite komentar