VAŠ STAV

SSP: Gospodo novinari, vest je da je provalnik iz Bora za ubistvo osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine, a ne da je policajac upotrebio vatreno oružje U SKLADU SA ZAKONOM

Zbog čega je nastupila takva i tolika degeneracija društva, da se smatra IZUZETKOM činjenica da je policajac upotrebio vatreno oružje U SKLADU SA ZAKONOM, da bi odbio napad od sebe i sprečio bekstvo lica?!

Zašto je novinarima toliko ekskluzivan takav događaj?

Pravo pitanje je otkud taj ubica na slobodi nakon svega par godina od ubistva svog oca?

U osvit jučerašnjeg dana putem svih medija, naročito onih sa nacionalnom frekvencijom, brzinom svetlosti je preneta informacija da je policajac u Boru teško ranio provalnika, koji ga je prethodno, prilikom pokušaja bekstva, napao i poprskao biber-sprejom.

Događaj koji je na prvi pogled vest, a koji to nikako ne bi trebao biti!

Zbog čega je nastupila takva i tolika degeneracija društva, da se smatra IZUZETKOM činjenica da je policajac upotrebio vatreno oružje U SKLADU SA ZAKONOM, da bi odbio napad od sebe i sprečio bekstvo lica?!

Zašto je novinarima toliko ekskluzivan takav događaj?

Da li se u Italiji sa tolikom medijskom pažnjom isprati događaj kada Karabinjeri automatskim oružjem izrešetaju vozilo koje se nije zaustavilo po njihovoj naredbi?

Ili, pak, kada u Americi policajac prilikom rutinske kontrole usmrti čoveka samo zato što je bez njegove dozvole spustio ruke sa volana?

Ne, u uređenim zemljama poput navedenih, takva reakcija policajca se podrazumeva!

Gospodo novinari i urednici medija, vest je trebala biti činjenica da je provalnik iz Bora 2014. godine izvršio ubistvo, ni manje ni više nego svog oca, za šta je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od čitave tri godine?!!

O takvom skandaloznom kažnjavanju najtežeg krivičnog dela ste trebali pisati i izveštavati, vršeći opravdan i dozvoljen „pritisak“ na gospodu iz pravosuđa, ne bi li se pomenuti konačno odlučili da rade svoj posao u interesu društva i zaštite javnog poretka. O nedostatku javne debate, stručnih diskusija i panela, u kojima bi se ukazivalo na navedene probleme, da i ne govorimo.

Međutim, ako je nešto i pozitivno u opisanoj dramatizaciji događaja u Boru, to je svakako pravovremena reakcija ministra Stefanovića, koji je jasno i nedvosmisleno, kako to i dolikuje, stao u odbranu kolege, najavivši inicijativu za pooštravanjem kaznenih odredbi za krivična dela protiv policijskih službenika. Tako nešto će, bez dileme, doprineti pozitivnoj promeni društvene svesti u vremenu narastajućeg broja slučajeva ometanja i(li) napada na policijske službenike prilikom vršenja službenih poslova i radnji, a ko zna, možda i povratku nekadašnjeg ugleda i poštovanja koje smo, ne tako davno, uživali. U ostvarenju tog cilja Sindikat srpske policije će, kao i do sada, pružiti iskrenu podršku i pomoć.

A do tada, poštovane koleginice i kolege, ne libite se da u ovakvim i sličnim situacijama, kada su za to ispunjeni zakonski uslovi, upotrebite sredstva prinude! Budite sebi i svojim porodicama NA PRVOM MESTU, zaštitite sebe i kolegu do sebe, uzvraćajući onima koji kidišu na nas na način i jezikom koji oni jedino shvataju… jezikom reciprociteta!

Član GO SSP
Siniša Ćuk

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar