POLITIKA VAŠ STAV

Tepić: Ministre Stefanoviću, stvarate li parapoliciju od ultradesničara?

Ministre Stefanoviću, stvarate li parapoliciju od ultradesničara?

Foto: Printscreen

Hitna poslanička pitanja ministru Nebojši Stefanoviću: o parapolicijskim organizacijama u koje ubacuju pripadnike SNS i ultradesničarskih organizacija. Da li je ovo nesuđena „pomoćna policija“ ili… tek će?! Pisane odgovore bi mi morao dostaviti u roku od 15 dana:

Ministre Stefanoviću, stvarate li parapoliciju od ultradesničara?

Foto: N1

1. Koji je plan, kakav je cilj i čemu služi intenzivno angažovanje članova i saradnika Srpske desnice Miše Vacića u zvanične i privatne, a zapravo prorežimske bezbednosne službe? Kako je moguće da izvesni Stevan Đokić, koji vodi privatnu agenciju pod imenom DBA – za bezbednost, istrage i odbranu – brendira tu DBA gotovo identično kao zvaničnu policiju, od značaka, automobila, do svih drugih obeležja, i time stvara opštu zabunu u javnosti kroz sliku da se radi o formalnoj policiji?

Stevan Đokić, Foto: Novosti

1a. Da li ste ikada upozorili Đokića da je to zabranjeno? I ko mu je uopšte dozvolio takvo delovanje?

2. Kako je moguće da taj isti Stevan Đokić, evo u zagrljaju sa Mišom Vacićem, sa tzv. novinarom Tomislavom Lovrekovićem koji je uhapšen zbog pretećih tekstova smrću koje je proizvodio protiv mene, sada ulazi sa tom DBA i u vrtiće? I u škole i još drži nekakve obuke… U vrtić „Iva i Maša“ i Lazarevcu, u OŠ „Nadežda Petrović“ u Beogradu…

3. Da li zbog ovakvih pojava ni posle 6 meseci ne znamo ko je usred grada Beograda, i to u 3 navrata, ispisivao po fasadama meni preteće poruke „Marinika shvati, nećemo stati“, a koje su bile posledica mojih pitanja o tome šta britanski fašista Džim Douson radi u Srbiji? Da li zbog toga što Džim Douson svima nama ispred nosa i dalje šeta Beogradom i Novim Sadom i obučava ultradesničare i njihove zaštitnike kako da deluju i prete opoziciji Aleksandra Vučića?

4. Kako je moguće da taj isti Stevan Đokić iz agencije DBA uđe pre nekoliko dana i u Prihvatilište za decu, koje je u nadležnosti grada Beograda, i simulira neku dobrotvornu akciju, i to još čini sa istaknutim članom i aktivistom Srpske napredne stranke i Vacićeve Srpske desnice – Vukom Mentovićem? Mentović je takođe saradnik Džima Dousona. O svemu što govorim postoje fotografije i dokazi, kao što sam već navela.
Pri tom se Stevan Đokić ne skida sa prorežimskih medija u poslednje vreme – što je već poznata matrica i deja vu 90-ih u stvaranju režimske parapolicije…

5. Kako je moguće da pomenuti Vuk Mentović, koji se predstavlja kao predsednik Kluba prijatelja Sindikata Ujedinjeni kolektiv policije, zajedno sa predsednicom tog tek nedavno osnovanog policijskog sindikata Marinom Starčević, zloupotrebljava policiju i njene pripadnike u Prihvatilištu za decu, kada je pripadnicima policije zabranjen politički angažman i delovanje, a mediji su objavili da je Starčevićeva ZAJEDNO sa tim Vukom Mentovićem iz SNS i Srpske desnice nešto delila po Prihatilištu?

Vuk Mentović, Marina Starčević, Nemanja Ristić, Kluba prijatelja Sindikata Ujedinjeni kolektiv policije, FOTO: PRIVATNA ARHIVA

6. U isto vreme, kako je moguće da i u istoj navodnoj akciji pored Starčevićeve i Mentovića, a kao „pripadnik“ Đokićeve DBA, učestvovao je i Nemanja Ristić, prepoznatljiv kroz takođe političku organizaciju „Zavetnici“ – koji dakle ulazi u Prihvatilište za decu i radi za parapolicijsku DBA, dok ima podeblji krivični dosije, a pouzdani izvori tvrde i u psihijatrijskoj ustanovi „Laza Lazarević“?

7. Kako je moguće da ne znate da se za Nemanju Ristića navodi da je ubica koji je počinio ubistvo 1994. godine tokom obračuna pripadnika voždovačkog i zvezdarskog klana, kada je ubijena Tatjana Nikolić stara 20 godina i da je iz zatvora izašao 2012. Godine?

8. Da li Vi, ministre, ne znate da se za Nemanju Ristić navodi i da je hapšen zbog pretnji smrću republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac i bivšem američkom ambasadoru Majklu Kirbiju?

Kako je moguće da Nemanja Ristić, kome je određena obavezna mera psihijatrijskog lečenja  danas služi u parapolicijskoj službi DBA?

Nemanja Ristić

9. Kako je moguće i da Nemanja Ristić, za koga se takođe navodi i da mu je nakon pritvora u kom je bio zbog pretnji Zagorki Dolovac i ambasadoru Kirbiju određena obavezna mera psihijatrijskog lečenja na klinici Laza Lazarević – danas služi u parapolicijskoj službi DBA i angažovan je u aktivnostima sa decom, kao u pomenutom beogradskom Prihvatilištu?

10. Dali su to, ministre, nesuđeni pripadnici pomoćne policije koju ste hteli naprečac da uvedete? A možda i buduće, ukoliko tu nameru ipak ostvarite?

11. Da li zbog svega ovoga, ministre, nama narodnim poslanicima opozicije mogu da prete razni vacići, lovrekovići, koje obučava britanski fašista Džim Douson? Zašto ih štiti i pomaže vaša Srpska napredna stranka? Da li zbog toga što na njihove skupove odlaze najviši funkcioneri Spske napredne stranke – od potpredsednika Milenka Jovanova, do narodnih poslanika – da bi nas zatrašivali, a sutra i izvršavali svoje pretnje pod zaštitom vladajuće Srpske napredne stranke?

Hvala.

Marinika Tepić

One Reply to “Tepić: Ministre Stefanoviću, stvarate li parapoliciju od ultradesničara?

Ostavite komentar