VAŠ STAV

„ŽIVI ZID“- Narodne jake Srbije u subotu i nedelju na Banjici! Potpišite za ukidanje JAVNIH IZVRŠITELJA

Stranka „ŽIVI ZID“- Narodne Jake Srbije je podnela zahtev Skupštini Srbije za ukidanje javnih izvršitelja.

Tim povodom je izdato saopštenje u kome se između ostalog navodi:

„Narodnoj skupštini Republike Srbije ŽIVI ZID“- Narodne Jake Srbije je podnela zahtev za ukidanje privatnih a javnih izvršitelja. Zahtev je legalan i legitiman, obrazložen pozivom na Ustav Republike Srbije i Zakone.“

„Živi zid“-Narodne jake Srbije zato poziva građane da svojim potpisom podrže ukidanje ovog protivustavnog Zakona.

U saopštenju se dalje navodi:

„Živi zid izlazi na ulice i organizuje prikupljanje potpisa na Banjici, na platou kod pijace i na platou kod „LILI“-a za ukidanje privatnih-javnih izvršitelja, koji po Zakonu donešenom 2011. godine protivustavno otimaju od građana zarade, penzije, nekretnine… „

„Vreme je da ovom bahatom roju skakavaca stanemo na put i da ih pritiskom javnog mnjenja ukinemo!“

„Tražimo da budu procesuirani i da iz ličnih sredstava obeštete sve oštećene građane države Srbije, kojih je sada preko milion!“

Prikupljanje potpisa na obe lokacije je prijavljeno Policijskoj upravi Voždovac za subotu 14. 10. 2017. i nedelju 15. 10. 2017. godine u periodu od 08 do 14 časova.

„Svakim potpisom podrške smo bliži njihovom ukidanju! Uskoro nas očekujte u svim gradovima Srbije!“

Info služba
ŽIVI ZID – NARODNA JAKA SRBIJA

Više informacija možete dobiti na Fejsbuk stranici ЖИВИ ЗИД – Народна Јака Србија

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

One Reply to “„ŽIVI ZID“- Narodne jake Srbije u subotu i nedelju na Banjici! Potpišite za ukidanje JAVNIH IZVRŠITELJA

 1. Na osnovu postupanja Javnog izvršitelja Svetlana Manić, advokata Vojin Ž. Popović i Predsednika Komore Izvršitelja Aleksandra Trešnjev, više činjenica i dokaza imam osnovanu sumnju da :
  – da su Svetlana Manić i Vojin Ž. Popović u Izvršnim postupcima br. 285/16 i br. 232/17 protiv dvoje penzionera od preko 72 godine izvršili sa namerom naduvane troškove Izvršenja i u jednom slučaju u visini od 82,9 %, a u drugom za preko 91 %, od navodnog duga, da bi načinjenu razliku (najveći deo) očigledno uzeli sebi, što bi se u narodu reklo „opšta grabež i pljačka“.
  – da je advokat Vojin Ž. Popović nezakonito podneo dva Predloga za Izvršenje iako je vodjen jedan Parnični postupak po Tužbi ova 2 penzionera, te iako su lažiranom Presudom Prvog osnovnog suda br. 43867/13 odredjeni samo jedni advokatski troškovi, što je Vojin Ž. Popović učinio sa namerom da se dva puta naplate troškovi i za tog advokata i Izvršitelja Svetlane Manić, koja je bila obavezna da to spreči, – oboje su 2 puta naplatili troškove, očigledno je da su oboje to uradili u tajnom dogovoru da bi se što više okoristili na nezakonit način.
  – da su Svetlana Manić i Vojin Ž. Popović izvršili Zloupotrebe položaja kršeći Krivični zakon čl. 359, kao i Zakon o Izvršenju i obezbedjenju (odnosno Javnoizvršilačku tarifu), čime su oštetili ovo dvoje penzionera, koji i inače imaju osrednje, odnosno male penzije.
  – da je advokat Vojin Ž. Popović : izmanipulisao dva Izvršna postupka (umesto jedan jer se radi o jednoj parničnoj Presudi na koju se isti poziva), – da je sam gurao za Izvršitelja Svetlanu Manić na nezakonit način, poturajući njeno ime u nezakonitom Podnesku sudu, –
  da je izmišljao, odnosno naduvavao sudske takse 4 puta, iako je to posao sudije, – da je po
  dva puta prikazivao svoje troškove ne nekim mestima, – a da je sve napred izneseno Izvršitelj Svetlana Manić ubacivala u Zaključke i Rešenja Izvršitelja, pa čak i ona prihvatala neke izmanipulisane troškove ovog advokata, što nije njena nadležnost, gde je očigledno da su radili u dogovoru da se što je moguće više okoriste čime su oštetili ove penzionere.
  – da su ti Izvršni postupci inicirani u vezi navodnih advokatskih troškova u parničnom sporu gde je korumpirana sudija Ljiljana Vučinić (Prvi osnovni sud) donela lažiranu Presudu u korist lica Predrag (Branislav) Todorović, u koju svrhu je i bila korumpirana a koga ovde zastupa advokat Vojin Ž. Popović, i prihvatila sve njegove naduvane troškove u tom sporu.
  – da sam se više puta direktno obraćao Predsedniku Komore izvršitelja – Aleksandra Trešnjev, – nije mi niti jednom odgovorila, potura mi njene pomoćnike i savetnike, očigledno se krije a u očiglednoj nameri da nezakonito štiti njenu Zamenicu u Komori i verovatno prijateljicu Svetlanu Manić.
  – da je Ministarstvo pravde u nekim drugim slučajevima podnosilo Krivične prijave i primenjivalo mere privremenih zabrana rada kao i potpuno razrešenje Javnih izvršitelja, što očekujem i u ovom slučaju.
  – da javno pozivam sve gradjane koji imaju sumnje da su ih Javni izvršitelj Svetlana Manić i advokat Vojin Ž. Popović oštetili, da mi se jave na email adresu bgdsudovi@gmail.com radi pokretanja krivičnih i drugih postupaka protiv istih.
  Aleksandar Skočajić

Ostavite komentar