POLITIKA VERA I VEROVANJE

Atanasije: Drašković je izdajnik i notorni ludak. Za ljude poput njega i Šešelja u Hercegovini imaju posebnu reč

Na okruglom stolu na Bogoslovskom fakultetu Beogradskog univerziteta, komentarišući napade na SPC povodom Saborskog saopštenja o KiM, koji se izjasnio protiv nezavisnosti i podele Kosova, govorio je i umirovljeni episkop bivši zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić):

Agencije

– Izdajnik i notorni ludak Vuk Drašoivić izruguje se Carstvu Nebeskom i krivi Crkvu. Sramota! Za ljude poput njega i Šešelja u Hercegovini imaju posebnu reč, ali neću da je kažem, piše Danas.

A novi ‘titić’ rešio je da vlada kao ‘brozomora’, ali neće uspeti. Ništa ih ne slušajte. Kompromis je veleizdaja – poručio je umirovljeni episkop bivši zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić),  koji je zatražio da Sabor SPC na sledećem saboru kanonizuje dvojucu monaha – Haritona (Lukića) i Stefana (Purića) ubijene  1999. na KiM.

Osim vladika, sveštenika, monaha, profesora i studenata Bogoslovskog fakulteta u publici su sinoć bili i Boško Obradović, Rada Trajković, Đorđe Vukadinović, Mlađan Đorđević, Vladimir Božović…

Ovaj okrugli sto bio je završnica celodnevnog simpozijuma pod naslovom „Vera i misao u vrtlogu vremena“, posvećenog bogoslovskom i arhipastirskom radu mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija, koji su koji su poslednjih pola veka obeležili ne samo crkveni nego i javni, pa i politički život na prostoru bivše SFR Jugoslavije.

Povod za skup bio je  osam decenija njihovog života – mitropolit Amfilohije je 80. rođendan proslavio 7. januara ove godine, a vladika Atanasije dan kasnije.

Pročitajte još:

Amfilohije o KiM: Naši punoglavci misle da su neke vođe i sve žrtvuju debelom crevu

Youtube

Ostavite komentar