VERA I VEROVANJE VESTI

Danas počeo Kurban bajram. Bajramska molitva ispred Bajrakli džamije u Beogradu

Beograd — Veliki broj vernika klanjao je bajram-namaz (bajramsku molitvu) u Bajrakli džamiji u Beogradu i ispred nje. Kurban bajram počeo je danas i traje četiri dana.
Ilustracija, Foto: Buka.com

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović je poručio da je čovek Alahu najbitniji i da nema života bez čoveka.

Nasufović je u poslanici za Kurban bajram naveo da milioni muslimana u svetu taj praznik dočekuju rasuti po svetu i pozvao one koji žive u miru da ne dozvole sebi da praznik dočekaju posvadjani sa svojom porodicom.

„Milioni muslimana danas ne bajramuju u svom domu. Pred strahotama rata rasuti su po celom svetu i žale za svojim najmilijima… Zato braćo i sestre, vi koji živite u miru i u svojem domu i domovini ne dozvolite sebi da ovaj Bajram dočekate u svađi sa bračnim drugom i članom porodice“, naveo je Nasufović u poslanici.

On je pozvao muslimane da se odreknu svog ega, „raznih i praznih izgovora, umišljenog ponosa i izmišljenog principa o pravilima života“ i da to bude njihova žrtva radi mira i sloge u kući, kao i da se mole za svoje žive i umrle, prijatelje i komšije, ali i za nepoznate.

„Ne zaboravite da je čovek čoveku najveći dar od Boga“, rekao je Nasufović.

Bajramska sofra danas će biti održana u Zemun Polju, kod porušenog objekta Islamske zajednice, a u ponedeljak će IZ podeliti meso migrantima u centrima za azil.

Zvaničnici Srbije čestitali su svim vernicima Kurban bajram.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar