SRBIJA VERA I VEROVANJE VESTI

Drugi čovek Vatikana se u subotu sastaje sa Vučićem

BEOGRAD – Državni sekretar Vatikana, kardinal Pjetro Parolin, u subotu će, po prvi put, posetiti Srbiju, piše današnja „Politika“.

Foto: Agencije

Kako navodi list, Parolina će, po dolasku, primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Predviđeno je da se sa kardinalom sretne i patrijarh Irinej, dodaje list.

U nedelju će drugi čovek Vatikana odslužiti misu u Novom Sadu, a potom će osvetiti novo sedište Međunarodne biskupske konferencije Svetih Ćirila i Metodija, koji sačinjavaju biskupi Srbije, Crne Gore i Makedonije, dodaje „Politika“.

Kardinal se od prekjuče nalazi u Crnoj Gori, a portal „Vatikan njuz“ objavio je da je Parolin ove nedelje prvi put u poseti dvema zemljama, čiji je cilj jačanje odnosa sa Vatikanom i podrška ovdašnjim crkvama.

Tokom posete Crnoj Gori, Parolin je na radnom ručku razgovarao sa predsednikom Milom Đukanovićem.

Pre toga, kardinala je uz najviše državne počasti dočekao premijer Crne Gore Duško Marković, koji je posetu Parolina nazvao istorijskom i istakao da je to dobar signal i dobra osnova da se CG može nadati skorijoj poseti pape.

Uoči dolaska u Podgoricu, Parolin je za „Pobjedu“ dao intervju u kojem je takođe naglasio da je papa Franjo pokazao veliku pažnju za ovu geografsku zonu evropskog kontinenta i veliko interesovanje da ovamo i dođe, napominje „Politika“.

Izvor: Tanjug, Politika

Ostavite komentar