SRBIJA VERA I VEROVANJE

Patrijarh: Nije vreme za papu u Srbiji, Dačić: Bilo bi korisno

BEOGRAD: Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da ostaje pri svom ranije izrečenom stavu da nije vreme za dolazak pape Franje u Srbiju, dok šef diplomatije Ivica Dačić smatra da bi poseta pape donela korist.

Foto: Printscreen/ TPKNEWS

Irinej je za beogradske medije rekao da tokom nedavnog sastanka sa državnim sekretarom Vatikana, kardinalom Pjetrom Parolinom, koji je boravio u poseti Srbiji, nije bilo reči o dolasku pape Franje.

O tome nijednu reč nismo razmenili. Ni sa jedne ni sa druge strane. Bilo je govora o drugim stvarima, ali o tome ne. Svojevremeno sam rekao šta imam i ostajem pri tome, kazao je patrijarh SPC.

Irinej je početkom godine izjavio da nije vreme za dolazak pape Franje i da je „zbog svega što se desilo u prošlosti i ogromnog broja prognanika iz Hrvatske veliki deo naroda protiv toga“, podseća list.

Šef diplomatije Ivica Dačić ocenjuje da bi poseta pape Srbiji donela korist.

Moj stav kao državnika je da bi u interesu Srbije bila poseta pape, naročito u kontekstu nepriznavanja Kosova. Teško će u budućnosti biti nekog pape koji ima više razumevanja za nas od pape Franje, rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar