VERA I VEROVANJE VESTI

Svečana ramazanska večera na Kalemegdanu

Nekoliko hiljada muslimana, uglavnom iz Beograda, ali i iz Turske, okupio se na velikoj ramazanskoj večeri koju je organizovala Islamska zajednica Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić kaže da se tako šalje poruka mira.

Manifestacija je, kaže Jusufspahić, posvećena pravljenju mostova među ljudima.

„Mi smo ovde kao Islamska zajednica Srbije uvek bili posvećeni tome, naša zajednica nije nikad ovoj državi pravila nijedan problem. Naravno ko radi, može da i pogreši, ne treba uzimati za zlo odmah“, rekao je on.

Muftija je rekao da se sa svečane večere šalje poruka mira, jer je Ramazan vreme kada se ljudska srca okupljaju oko vere u jednog Boga, oko zajedničkih vrednosti među ljudima, bilo koje nacije i vere.

„Mi smo tu i Bog nas je dao jedne drugima, to je glavna poruka i ako jesmo verni Bogu, onda ne odbijamo ono što nam Bog daje. To je veliki poklon koji je nama dat i najlepše što smo mogli dobiti jeste da smo dobili jedne druge“, naveo je Jusfuspahić.

U ovom vremenu koje je vrlo turbulentno mi isto pokazujemo da ništa ne može da nas pomeri sa tog puta, rekao je beogradski muftija i dodao „da niko ne može da satanizuje nikoga, iako postoje ljudi koji žele da naprave situacije u našem okruženju, u našem gradu, Beogradu, Srbiji“.

„Borimo se protiv toga i ovo je jedan doprinos u tom smislu“, rekao je on.

Izvor: Tanjug/ B92

Ostavite komentar