APLAUZI ŠREDERU U ARENI! NIJE VAS SRAMOTA? A Vučić jutros u Grdelici, večeras pored Šredera!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Grdelici, gde se obeležava sećanje na žrtve NATO bombardovanja, da Srbija postaje sve jača i da nikad više neće stradati kao te 1999. godine.

„Pre 18 godina na ovaj dan počela je NATO agresija na Jugoslaviju, počeo je tragičan rat u kojem je 19 zemalja imalo potrebu da pokaže da su jače od naše male Srbije“, rekao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija danas slobodna, „sluša sebe i svoj narod“

Foto: adavinic.files.wordpress.com

„Sačuvali smo ponos i dostojanstvo srpskog srca, jedna mala zemlja ostala je nepokorena i jasnije i glasnije kliče slobodi“, rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija neće tražiti da postane deo NATO, „koji je ubijao našu decu“, niti bilo koje alijanse.

I samo par sati posle tog govora, na tačno 18 godina od početka NATO agresije na Srbiju, premijer Aleksandar Vučić je na svoju završnu predizbornu konvenciju u Beogradu doveo bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, uz Bila Klintona i Tonija Blera glavnog nalogodavca dvomesečne agresije na našu zemlju u kojoj je poginulo preko 2000 ljudi, preko 10.000 ranjeno, a uništavani su putevi, mostovi, vozovi, škole, bolnice, porodilišta i drugi civilni objekti.

Nakon 18 godina, Šreder je došao u grad i zemlju čije rušenje je naredio i za čije stradanje je zaslužan, ali ne kao osuđenik, već kao „ugledan gost“ i govornik na Vučićevom predizbornom mitingu.

Nemački kancelar Gerhard Šreder je NATO agresiju na Jugoslaviju pravdao nepostojećim „genocidom nad Albancima“, iako su zločine činili pripadnici OVK protiv kojih se borila srpska policija i vojska

„Na genocid u Jugoslaviji ne može se odgovoriti pacifizmom i Nemačka mora da stane iza etničkih Albanaca, žrtava proterivanja, silovanja i ubijanja“, pravdao je tada Šreder bombardovanje Srbije i prvi osvajački pohod Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

I taj Šreder je nagrađen aplauzima na mitingu stranke koja se do juče nazivala patriotska a i dan danas tako lažno predstavlja.

Taj Šreder, koji je naredio ubijanje srpske dece, civila, vojnika, rušenje zgrada, mostova, paljenje i totalno uništavanje Srbije je nagrađen aplauzima na mitingu čoveka koji je bio ministar te iste zemlje u to isto vreme!

A vi koji ste mu aplaudirali, dovedeni ili dobrovoljno došli, u šta ste se pretvorili? 

Možete li u ogledalo da se pogledate? Možete, siguran sam da možete. Nema toga na šta niste spremni  da uradite, niti koliko nisko da padnete. 

Samo, ne može vas opravdati više ni beda, ni sirotinja, ni zatucanost, ni  pink hipnotisanost… Za vas više opravdanja nema!

I za kraj post Predraga Popovića, koji najbolje opisuje sve:

 Izvor: Blic, NSPM

Jutarnji GLASnik/ M.A.M.

 

 

3 Comments

Ostavite odgovor