VESTI VIDEO GLASNIK

ČIČA Velja i četnici na Ravnoj gori prave crkvu brvnaru, pokajnicu VIDEO

Kako je Velimir Ilić dobio nadimak ČIČA?

Srpski četnički pokret gradi crkvu brvnaru, pokajnicu posvećenu Svetom Prokopiju

Ravna gora – Da kum nije dugme dokazuje i novi nadimak Velimira Velje Ilića. Dobio je nadimak ni manje ni više ČIČA Velja. A kada mu ČIČA „nadenu“ srpski četnici i to na Ravnoj gori, onda tu nema pogovora.
Od sada Velimira Ilića, predsednika Nove Srbije možete zvati ČIČA Velja.
Nije šala, već istina.
Na slavi Sveti Prokopije Srpskog četničkog pokreta na Ravnoj gori, kada su okupljeni na slavskoj trpezi saznali da će im Veljo, kako ga iz milošte zovu pomoći da izgrade crkvu brvnaru, pokajnicu dobio je taj nadimak.
Srpski četnici i svi ostali poštovaoci lika i dela čuvenog đenerala Draže Mihailovića izuzetno cene doprinos Velimira Ilića, koji je i srpski četnički vojvoda od sada ČIČA Velje.
Predsednik SČP Gojko Rabrenović, inače kum ČIČA Velje i Ljubomir Hadži Volarević, sveštenik oz Sremske Mitrovice, koji je i jedini srpski četnički vojvoda u Srpskoj pravoslavnoj crkvi , kao i svi prisutni zahvalili su se burnim aplauzom predsedniku Nove Srbije za izgradnju puta i svu dosadašnju pomoć za razvoj Ravne gore i očuvanje sećanja na đenerala Dražu Mihailovića i srpske četnike.

Srpski četnički pokret podići će na svom imanju na Ravnoj gori crkvu brvnaru, pokajnicu šest sa četiri, visoku deset metara, i već je završen projekat za tu bogomolju, rekao je sveštenik i namesnik SPC iz Sremske Mitrovice, Ljubomir Hadži Volarević, posle bogosluženja na slavi SČP – a, na Ravnoj gori.

-Blagodarimo jednom svešteniku iz Kamenova, kod Bečića u Crnoj Gori, koji je posle zemljotresa sačuvao krst iz srušenog hrama u tom mestu, i darivao ga nama za novu bogomolju. Taj krst iz 1891. stajaće iznad oltara buduće crkve Srpskog četničkog pokreta – naveo je sveštenik Volarević.

On je naveo, takođe, da je za novi hram potrebno 30 kubika građe, mnogo rada i  bratske sloge.

Kako je Velja dobio nadimak ČIČA i mnogo toga sa slave na Ravnoj gori-VIDEO

Pripadnici i poštovaoci Srpskog četničkog pokreta, najstariji u Srbiji, onaj koji je nastao 1903. za koji poznavaoci tvrde da je kruna i vrh svih ostalih pokreta  pre slavske gozbe na posedu ovog pokreta okupili su se ispred spomenika đenerala Draže Mihailovića.

Ljubomir Hadži Volarević, sveštenik iz Sremske Mitrovice, jedini u Srpskoj pravoslavnoj crkvi koji je i srpski četniki vojvoda  činodejstvovao je i izvršio miropomazanije novih vojvoda.

Na ovaj sveti dan, ispred spomenika čuvenom srpskom đeneralu Draži Mihajloviću predsednik SČP -a, vojvoda Gojko Rabrenović iz Ljubića, pozdravio je četnike  i okupljene poručujući da će „Srbija biti večna dok su joj deca verna”, a zatim proglasio nove srpske vojvode i svečano uručio rešenja o unapređenju u više činove.

Više na linku- Proglašenje novih  srpskih vojvoda spred spomenika đeneralu Draži na Ravnoj gori-VIDEO
Svi putevi vode na Ravnu goru-pravo iz Amerike
Najkraći put sa Floride je kada se dolazi na Ravnu goru VIDEO

Novi srpski četnički vojvoda, Đorđe Lukač iz Tampa Beja na Floridi Na dan slave SČP „Sveti Prokopije“ Đorđe Lukač iz Sremske Mitrovice, koji već 30 godina živi u Americi, došao je sa Floride na Ravnu goru, ovoga puta da bude proizveden u zvanje vojvode. Pogledajte interesantan razgovor na putu kojima idu samo čestiti i odabrani, novinarke i Đorđa Lukača. „Dijaspora je čudo“, izjavio je ovom prilikom novi srpski četnički vojvoda Đorđe Lukač. Šta je još rekao pogledajte u video prilogu.

Autor: Branka Lazić

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                     Foto i video: Branka Lazić

Ostavite komentar