DRUŠTVO HRONIKA SRBIJA VESTI

Cvetković: Ja se danas pravdam ministru informisanja u vreme ubistva Slavka Ćuruvije! Nije me policija pronašla, sam sam je pozvao

Novinar Stefan Cvetković započeo je svoje obraćanje na konferenciji za medije, u beogradskom Medija centru, prvi put nakon vesti o njegovom nestanku

Foto: Screenshot/ Danas
Na početku konferencije je pozvao telefonom tužioca Knezevića koji nije bio dostupan.
– U sredu kasno veče ja nestajem. Neka lica me sa maskama i naoružanjem me odvode. Posle par minuta bez borbe i komunikacije, stavljaju mi  kapuljaču na glavu,nastavljaju dalje da me voze, nisam pružao otpor. Pitali me da li sam svestan šta radim i posle toga nije bilo komunikacije, izjavio je Cvetković na samom početku obraćanja.
Dodao je da nije bio vezivan niti tučen.
– Vreme beskrajno traje sa tim na glavi i u jednim trentku čujem helikopter. Nisam siguran koliko je ljudi bilo sa mnom u prostoriji ali uvek najmanje dvoje. U jednim trenutku pitali me gde idem da me odvezu, nakon čega su me opet odvezli putničkim vozilom, nastavlja Cvetković.
– Ovde su meta oni koji neće da ćute, koji istražuju, zaključio je Cvetković.
Cvetković je novinarima izjavio da su mu otmičari u jednom trenutku rekli „ostavljamo te ovde i ne smeš da digneš kapuljaču sa glave 5 minuta“.
– Kada sam čuo zvuk dece skidam to sa glave. Niko od policije me nije pronašao, ja sam zvao policiju- dodao je Cvetković u obraćanju prisutnima.
Naveo je da ga je policija potom odvezla za Beograd u kabinet gospođice Dijane Hrkalović koja je išla sa njima kolima.
– Razgovori su trajali 4-5 sati. Saradnja sa policijom je bila izuzetna. Obavili su mi i lekarske preglede u VMA. Javio se porodici u jednim trenutku i nisam imao nikakvu informaciju o tome šta se dešava. Čuo se i sa ministrom Nebojšom Stefanovićem, istakao je Cvetković.

 

Istakao je da policiji nije želeo da da kapu koja mu bila na glavi.

-Bio sam na poligrafu. Da li radite za stranu službu, pao sam na to pitanje. Da je uređen sistem, zbog toga bih ostao zadržan, istakao je Cvetković.

Rekao je da jedan detalj ne može još da otkrije.

– Sumnjam da je umešan neko iznutra, ali imena neću da pominjem, bio je izričit Cvetković koji je tom prilikom pokazao prisutnima kapuljaču kojom mu je bila prekrivena glava.

U razgovoru sa novinarima naglasio je da ni njegov prijatelj iz državne službe koji mu se uvek javljao, ovih dana nije želeo da mu se javi. Dodao je da je ceo događaj urađen ne zbog njega već zbog nekih „namera“.

– Neko je ovo uradio iz nekih namera, ne zbog mene. Mogao bih da prepoznam osobu koja me je odvela, istakao je Cvetković.

– Ovde su meta oni koji nece da ćute, koji istražuju, zaključio je Cvetković.

Istakao je da će tražiti međunarodnu istragu o otmici i da moli nadležne organe i funkcionere da bude dostupni, kao i da tužilac prezentuje javnosti sve što je bitno, da javnost zna istinu o njegovom nestanku. On je na početku obraćanja i pozvao telefonom tužioca Kneževića koji nije bio dostupan.

U jednom trenutku je Cvetković vrlo emotivno izjavio da je mogao da još čeka sa konferencijom za štampu, ali da zbog kolega iz NUNS-a i vojvođanskih novinara ,sebe je svesno doveo u situaciju da mora da se „pravda ministru informisanja u vreme ubistva Slavka Ćuruvije!“.

Izvor: Danas

Ostavite komentar