REGION VESTI

Dodik: U RS stiglo 40 britanskih specijalaca s namerom da sruše vlast

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je u RS stiglo 40 britanskih specijalaca, čiji je cilj destabilizacija Republike Srpske i stvaranje opšteg haosa u ovom entitetu.

Foto: Screenshot/ RTS

Dodik je kazao da su oni stigli u BiH kao pripadnici EUFOR-a, ali da se radi o britanskim specijalcima, koji deluju na društvenim mrežama, prisluškuju zvaničnike RS i pokušavaju da stvore opšti haos kako bi došlo do smene aktuelne vlasti u RS ili, u najmanju ruku, do njenog slabljenja.

„Britanska vlada je izdvojila devet miliona funti za sprečavanje ruskog uticaja na ovim prostorima. Cilj je destabilizacija RS i Srbije, te unitarizacija BiH, a ne sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporažuma“, rekao je on na konferenciji za novinare.

Dodik je naveo da je jedan od ranijih visokih predstavnika u BiH, Britanc Pedi Ešdaun, „kriminalac, koji je uradio ogromno zlo RS“.

„Dva njihova čoveka (britanska) prisutni su na svakom okupljanju u RS na kojem se nađe više od pet ljudi. Cilj im je da, ako ne mogu već da promene vlast u RS, da je oslabe“, kazao je Dodik.

Javni servis RS, Radio-televizija RS (RTV RS), objavila je da navodno poseduje tajni dokument obaveštajnih službi o nameri velike Britanije da putem nevladinog sektora i pojedinih medija sruše vlast u RS, sa Miloradom Dodikom na čelu.

Izvor: Beta

Ostavite komentar