SA DRUŠTVENIH MREŽA VAŠ GLAS VESTI

Društvene mreže:“Betonske kocke na koje su silikonom zalepljene pločice“Stručnjaci:“Takva kocka koristi se i u mnogim državama Evrope“

Stručnjaci tvrde: Na Trgu korišćena sečena i cepana kocka, nije bilo lepljenja

„Takva kocka koristi se i u mnogim državama Evrope“

Društvene mreže:“Betonske kocke na koje su silikonom zalepljene pločice“Stručnjaci:“Takva kocka koristi se i u mnogim državama Evrope“

Na društvenim mrežama se šire se fotografije sa opisima kako su na Trgu korišćene „betonske kocke na koje su zalepljene pločice“. Međutim, stručnjak za kamen Zoran Đajić objašnjava da to nije tačno.

SNIMCI SA DRUŠTVENIH MREŽA

Đajić, koji je organizator Sajma kamena i predsednik udruženja „Kamen Srbija“ pojasnio je o kakvom kamenu je zapravo reč.

– Tvrdnje koje su se od jutros pojavile na društvenim mrežama u najmanju ruku su nebulozne. Kada sam pročitao komentare da je kocka lepljena silikonom za pločicu nisam moga da verujem. Prvo, silikon ne može da drži kamen, a lepak kojim se kamen lepi je mnogo skup za ovoliku površinu – rekao je Đajić.

On je istakao da se na Trgu koristila sečena i cepana kocka čija je površina veoma hrapava, a da se takva kocka koristi i u mnogim državama Evrope.

 

SNIMCI SA DRUŠTVENIH MREŽA

– Da rezimiramo, jasno je da ovde nije bilo nikakvog lepljenja. ja sam prolazio i fotografisao kocke i jasno se vidi da to nije lepljeno. Međutim, ako neko želi da bude zlonameran on uvek može da kaže da su lepljenje, pa čak može i da izmontira fotografije – zaključio je Đajić.

Izvor:(Telegraf.rs/Informer) Foto:Screenshot,Društvene mreže

One Reply to “Društvene mreže:“Betonske kocke na koje su silikonom zalepljene pločice“Stručnjaci:“Takva kocka koristi se i u mnogim državama Evrope“

  1. Ovaj nas zaista uzima za imbecile. Osim sto je jasno vidljivo da su betonske, a ne kamene kocke, lepljene (nije vazno cime), jos i laze kako se takve koriste i u drugim evropskim gradovima. Ukoliko se i koriste onda se tako i fakturise i ne upotrebljavaju se za tako prometna mesta gde prolaze vozila, vec za pesake. Kamena kocka je kamena kocka, iz jednog komada a ne sam kamenom povrsinom od dva santimetra spojenom na betonsku kocku, jeftiniji par puta. U Parizu na mnogim mestima jos uvek je postavljena prava kaldrma, koja ne „mrda“ ni nakon stotinak godina.

Ostavite komentar