"Evrosong" 2019. ipak u Tel Avivu, Srbija potvrdila učešće
MUZIKA VESTI

„Evrosong“ 2019. ipak u Tel Avivu, Srbija potvrdila učešće

„Evrosong“ 2019. ipak u Tel Avivu, Srbija potvrdila učešće

Srbija je već potvrdila učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Izraelu. Javni anonimni konkurs za izbor kompozicije, koja će nas predstavljati otvoren je do 1. novembra

"Evrosong" 2019. ipak u Tel Avivu, Srbija potvrdila učešće

TAKMIČENjE za „Pesmu Evrovizije“ 2019. biće održano u Tel Avivu, najavila je Evropska radiodifuzna unija. Izraelska vlada je najpre insistirala da se najveće muzičko takmičenje održi u Jerusalimu.

Budući da su SAD u decembru priznale taj grad za prestonicu Izraela, strahuje se od bojkota, pa su organizatori „Evrosonga“ saopštili da su za domaćina takmičenja odabrali Tel Aviv, trgovački i kulturni centar zemlje.

Srbija je već potvrdila učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Izraelu. Javni anonimni konkurs za izbor kompozicije, koja će nas predstavljati otvoren je do 1. novembra. Selekciona komisija rukovodiće se umetničkim kvalitetom pristiglih kompozicija, i odabraće određeni broj pesama. Ukoliko nijedna ne bude imala potreban kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju. Pesmu koja će nas predstavljati na „Evrosongu“ 2019. zatim će izabrati stručni žiri i publika na „Beoviziji“.

Izvor: Novosti/ S. D.

Ostavite komentar