VESTI

Francuzi kupuju beogradske vrtiće

Suvlasnik privatne predškolske ustanove „Trešnjober“, koja posluje sa tri objekta, od juče postala strana kompanija. Ugovorom o strateškom partnerstvu je naglašeno da će sprovoditi nacionalni obrazovni program
Foto: Printscreen/ Vrtić „Trešnjober”

NAJVEĆI lanac vrtića u Evropi francuska kompanija „Krešinter“ od juče je postala suvlasnik predškolske ustanove „Trešnjober“. Grad je pozdravio strateško partnerstvo kao još jednu investiciju, i to što će se u našim obrazovnim institucijama primeniti najviši standardi Evropske unije.

Ugovorom o strateškom partnerstvu je naglašeno da će sprovoditi nacionalni obrazovni program. Nastava i druženje u sva tri vrtića „Trešnjobera“, koja pohađa 350 mališana, biće na srpskom jeziku, kao i dosad.

Kako navodi Jelena Krstović, predsednica upravnog odbora „Trešnjobera“, predviđena je razmena iskustava naših vaspitača sa kolegama iz Francuske, Nemačke, Švajcarske, Belgije i Luksemburga gde „Krešinter“ posluje. A proširuju se i kapaciteti.

– Već krajem ove i tokom sledeće godine očekuje se otvaranje nekoliko novih vrtića, a „Trešnjober“ program biće dodatno unapređen u skladu sa poslednjim međunarodnim postignućima na polju neuronauka i dečje pedagogije – navodi Krstović. „Trešnjober“ je osnovan 2001. godine. Vrtiće imaju na Vračaru, Zvezdari i Altini. Školuju 350 dece, a o mališanima se brine 50 zaposlenih.

SLAVKO GAK: DOBRA VEST

SLAVKO Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu istakao je da je dolazak najvećeg evropskog lanca vrtića u Srbiju dobra vest.

– Najvažnije je da se vodi računa o kvalitetu boravka dece i njihovoj bezbednosti i to ćemo strogo kontrolisati. Dolazak francuskog investitora je potvrda da grad vodi dobru politiku u oblasti predškolskog obrazovanja – rekao je Gak.

Izvor: Novosti, M. T. K.

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar