REGION VESTI

Haos: Migranti probili kordon policije na prelazu Maljevac, ima povređenih video

Migranti su oko 10.30 probili policijski kordon na strani BiH i krenuli su prema graničnim prelazima s Hrvatskom, javio je Dnevni avaz.

Avaz dodaje da među migrantima ima povređenih, kao i da su iz Hrvatske došli pripadnici Specijalne policije.

Granični prelaz Maljevac između Bosne i Hercegovine i Hrvatske zatvoren je nakon što su na ovo područje stigli migranti, potvrđeno je za N1.

Migranti koji su noć proveli u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša – Maljevac, čekajući na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su prvi kordon pripadnika Granične policije BiH i probili se do drugog kordona Granične policije BiH.

Na ovaj način između 150 i 200 migranata našlo se na mostu koji iz BiH vodi ka graničnom prelazu u Republici Hrvatskoj.

Migranti, među kojima se nalaze i žene i deca, prilično su uznemireni, tako da se povremeno sukobljavaju sa pripadnicima policije.

Migranti na mostu uzvikuju „Open border“.

Više od stotinu migranata proteklu noć je provelo u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša – Maljevac čekajući na prelazak iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

U utorak u poslepodnevnim satima oko 400 migranata stiglo je u blizinu tog graničnog prelaza, a policija je na oko 100 metara od prelaza postavila zaštitnu žutu traku i onemogućila im da pređu u Hrvatsku.

Među migrantima, koji su proteklu noć proveli u improvizovanim šatorima ili pod otvorenim nebom, nalazi se znatan broj žena i dece. Oni su na svega deset stepeni Celzijusa zapalili i vatru, a prethodno su sakupili drva u neposrednoj blizini graničnog prelaza.Izvor: N1 

Blokiran i voz sa migrantima

Kako javlja portal Kliks, na železničkoj stanici u Bihaću policija je jutros blokirala voz koji je rano jutros stigao iz Sarajeva, u kojem su uglavnom migranti, i ne dozvoljava im da se iskrcaju. Portal saznaje i da je policija blokirala i prolazak autobusa koji voze migrante.

U vozu se nalazi više od 90 migranata koji su doputovali iz Sarajeva.

U Bihaću i drugim gradovima Krajine trenutno se nalazi više od 10.000 migranata koji čekaju i nadaju se da će u jednom trenutku moći da pređu granicu i domoći se Evropske unije, prenosi Sputnik.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                 Foto:Screenshot

Ostavite komentar