VESTI

Kod Rističevića došlo do promene ponašanja… trpi duševne bolove – Danica Popović: „Fuj.“

Marijan Rističević tužio Danicu Popović zbog kolumne u NIN-u

Ilustracija, Foto: arhiva Alo, nin.co.rs

Poslanik vladajuće koalicije i predsednik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević tužio je Višem sudu u Beogradu profesorku Ekonomskog fakulteta i kolumnistkinju NIN-a Danicu Popović za povredu časti i ugleda i zatražio odštetu od 300.000 dinara, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.

Kako se navodi, on je tužbu predao 18. maja zbog teksta „Rističevića za ombudsmana“, objavljenog u NIN-u 22. decembra prošle godine. Kao tuženi u tom predmetu navedeni su i izdavač NIN-a Ringier Aksel Springer, glavni urednik Milan Ćulibrk i odgovorni urednik Nikola Tomić.

Rističević smatra da je u tekstu predstavljen u „krajnje uvredljivom tonu, punom sarkazma i cinizma, sa tvrdnjom da je umešan u ‘nerešenu aferu’, te da je vlasnik firmi u kojima je završio kukuruz iz državnih rezervi“.

„Pomenuti tekst obiluje gomilom laži, najgrubljih uvreda, kleveta, konstrukcija, insinuacija, podmetanja i neistina, te ne može predstavljati ozbiljno i objektivno novinarstvo, odnosno autorski tekst. Sloboda izražavanja kao sastavni deo slobode medija nije apsolutno pravo“, navodi se u tužbi koju je potpisao advokat Goran Ž. Radovanović.

Rističevićev advokat, kako stoji u tužbi, zaključuje „da se radi o organizovanoj harangi i progonu tužioca, (u istom periodu izlaze tekstovi slične sadržine u Blicu, Kuriru i Alo) samo zato što se verovatno zamerio nekome, ili nije iste političke orijentacije…“, navodi UNS.

Navedeno je da je kod Rističevića, zbog „grubog i kontinuiranog objavljivanja neistinitih informacija“, došlo do promene ponašanja, u vidu nezadovoljstva i ozlojeđenosti, da trpi duševne bolove, kao i da je došlo do promene ponašanja prema njemu.

Na pitanje UNS-a da prokomentariše tužbu, Danica Popović je odgovorila: „Fuj“.

Izvor: Beta, Insajder.net

Ostavite komentar