VESTI

Masakr nad Fruškom gorom (FOTO)

Planinarenje na Fruškoj gori postalo je veoma mučno zbog ove strašne seče šume koja se sprovodi maltene, na svakom njenom delu.
Foto: Dušan Tomić

Voleo bih kada bi mi neko odgovorio kakav je to „Nacionalni park“ Fruška gora, kada se ona toliko seče, a ni jedno novo drvo ne zasadi?

Ko to dozvoljava?

Evo samo pogledajte današnje fotografije planinarske staze od Popovice prema Kraljevoj stolici… Planinarska staza prema Lazinom viru… Evropski pešački put…

kliknite na sliku za uvećanje

Strašno, strašno, strašno!

Preduzmimo nešto, jer sutra ćemo imati Frušku goru zaraslu u šikaru, bez ijednog drveta!

kliknite na sliku za uvećanje

Tekst i  fotografije: Dušan Tomić

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

2 Replies to “Masakr nad Fruškom gorom (FOTO)

  1. Veliki je problem kad o bilo kojoj struci pričaju nestručni. Kod ovih šuma nije potrebno pošumljavanje jer bi to bile bačene pare. Podmlađivanje se vrši putem semena sa okolnih stabala i u šumarstvu se to zove prirodno obnavljanje šuma. Ukoliko neko smatra da se ovde radi protivzakonito, postoji put i za to. Ovaj članak je još jedan u nizu populističkih.

  2. Imala sam priliku da razgovaram sa osobama koje su ucestvovale u ovom masakru na pitanje Zasto i da li imaju dozvolu? odgovor je bio da,,Nemaju sta da jedu i da u ovoj zemlji nista nije legalno.Ako mi smeta da zovem Vucica“Nikakvo podmaldjivanje i briga o sumi nije ovde u pitanju za posecena drva nijedno novo nije posadjeno.Nista ovde nije prirodno.Sledece na redu je parking i shoping mall gde cete lepo svi moci da ispunjvate svoje konzumerske snove.

Ostavite komentar