POLITIKA VESTI

Mekalister se sastao sa Veseljijem i Haradinajem, u subotu se obraća medijima

Mekalister se sastao sa Veseljijem i Haradinajem, u subotu se obraća medijima

Posle posete Beogradu, delegacija Evropskog parlamenta, predvođena predsednikom Odbora za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom, sastala se u Prištini s političkim rukovodstvom Kosova, poslanicima i predstavnicima civilnog društva, sa kojima je razgovarala o aktuelnim političkim temama.

Evropski parlamentarci su prvog dana dvodnevne posete Kosovu održali sastanak i s predstavnicima Srpske liste.

Veselji: Formiranje Vojske Kosova je pitanje dana
Kadri Veselji  -Agencije

Delegacija EU se nakon toga sastala i s predsednikom kosovske skupštine Kadrijem Veseljijem, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je s predstavnicima odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove razgovarao o evropskoj agendi Kosova.

Iako Evropska unija, kako kaže, „ostaje nacionalni prioritet“, Veselji je naveo „da je Unija nepravedna prema Kosovu u procesu vizne liberalizacije“, preneo je RTK2.

„Ispunili smo sve kriterijume, tako da našim građanima što pre treba omogućiti slobodno kretanje u šengenskoj zoni. Što se tiče dijaloga, posvećeni smo konačnom sporazumu sa Srbijom, koji će rezultirati uzajamnim priznanjem i otvaranjem perspektive evroatlantskih integracija“, napisao je Veselji na Fejsbuku.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj primio je delegaciju Odbora EP za spoljne poslove s kojom je razgovarao o situaciji na Kosovu i evroatlantskoj perspektivi .

Tom prilikom, on je od evropskih parlamentaraca zatražio podršku za liberalizaciju viznog režima.

Delegacija EP se srela i s kosovskom opozicijom, kao i s predstavnicima civilnog društva. Za sutra je najavljeno Mekalisterovo obraćanje medijima.

Izvor:RTV Foto:Screeenshot

Ostavite komentar