VESTI

Nestao novinar koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve najverovatnije otet
Nestao novinar koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića noćas je nestao, potvrdilo je Beti nekoliko izvora iz Bele Crkve. Policija je saopštila da je raspisala potragu, a da je o događaju obavešteno i nadležno tužilaštvo.
„Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke ‘polo’ na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla. Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta, nakon čega ja utvrđeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca“, navodi se u saopštenju.

Novinaru Stefanu Cvetkovićem iz Bele Crkve, gubi se svaki trag od četvrtka uveče. Njegov auto pronađen je ispred zgrade u kojoj je živeo i sumnja se da je otet. Nezvanično se može čuti da je pored vozila pronađen i njegov ručni sat, sa pokidanom narukvicom.

Agencija Beta je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni.

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prete različiti političko-tajkunski moćnici.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštili su da policija mora da preduzme najintenzivniju potragu za nestalim novinarom.

Kako je ranije saopšteno iz novinarskih udruženja, on je u poslednje vreme bavio osetljivim temama, između ostalog i ubistvom u Kosovskoj Mitrovici jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Često u žiži javnosti-ispitivan zbog ubistva Olivera
Cvetković je novinar frilenser, koji je često bio u žiži javnosti zbog škakljivih tema, kojima se bavio. Zbog toga mu je više puta prećeno, o čemu je javno govorio

Poslednji put je u žiži bio 19. maja, kada je, kako je ispričao, šest sati bio zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, gde ga je kosovska policija ispitivala o njegovim saznanjima o ubistvu Olivera Ivanovića. Cvetković je, inače, u februaru održao konferenciju u Beogradu, na kojoj je pokazao fotografije osoba koje su navodno likvidirale Ivanovića i za to, kako je tvrdio, dobili 40.000 evra.

Poznat je i po tome što je 2014. vozio kroz Hrvatsku noseći srpsku zastavu na haubi „juga“, a potom je kroz Srbiju vozio hrvatsku zastavu.

Izvor:Beta  Foto: Medija centar Beograd

Ostavite komentar